Nogomet
17

Totti: Ja ujedinjujem Romu, ne dijelim je

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Francesco Totti (39), fudbaler Rome, u subotu je objavio interesantno saopćenje za javnost na svom zvaničnom portalu u kojem kaže da njegovi golovi treba da "ujedine Romu, a ne da je dijele".

Posljednjih mjeseci Totti i njegov navodno loš odnos sa trenerom Lucianom Spallettijem su stalna tema italijanskih medija. Mnogi su informisali javnost o tome da će Totti na kraju sezone napustiti klub u kojem je proveo svoju cijelu karijeru i stekao status legende kluba.

U srijedu je Totti imao još jednu od svojih mnogobrojnih blistavih epizoda i dresu Rome. Ušao je s klupe u 86. minuti kod rezultata 2:1 za Torino i kreirao preokret na Olimpicu, te sa dva gola odveo Romu do trijumfa 3:2.

"Veliku ljepoticu Rome i Rima doživjeli smo u srijedu uvečer na našem stadionu, nešto što predstavlja jedinstvo ljubitelja ovog dresa. Moji golovi su oduvijek pomagali da dođem do pobjede za tim, za klub koji sam oduvijek volio. Ovo nas mora ujediniti, a ne podijeliti. U ponedjeljak će biti velika utakmica i za mene, kao i uvijek, samo jedna stvar je važna: da slavim sa svojim saigračima, trenerom, klubom i našim jedinstvenim navijačima", poručio je Totti u svom saopštenju.

Izjavu je završio uz riječi "Forza Roma".

Totti je u redove "vučice" došao kao dječak s 13 godina. Za prvi tim je debitovao sa 16 godina u martu 1993. godine. Od tada je odigrao 755 utakmica u svim takmičenjima, postigao 305 golova i upisao 189 asistencija.