Još ne namjerava u penziju
14

Totti: Igrati do 50. godine? Zašto ne!

Totalsport
Legenda talijanskog nogometnog kluba Rome, Francesco Totti, nije odbacio mogućnost igranja do 50. godine života čime bi oborio rekord velikog engleskog igrača Sir Stanleyja Matthewsa...

Totti (36) je zajedno s klubom i suigračima Novu godinu dočekao na Floridi, gdje je, između ostalog prisustvovao NBA utakmici između Orlando Magica i Miami Heata. U razgovoru za Gazzettu dello Sport Totti je otkrio da nema namjeru tako brzo u penziju, ali i da ima namjeru oboriti barem jedan rekord do kraja svoje karijere.

"Predsjednik kluba Pallotta rekao mi je da se nada da ću ja postići prvi pogodak na novom stadionu koji će biti otvoren na početku sezone 2016/2017. To znači da ću morati igrati još najmanje četiri godine, što bi trebalo biti dovoljno vremena da oborim rekord Silvija Piole po broju postignutih pogodaka u Seriji A", rekao je Totti.

Piola je bio talijanski reprezentativac koji je postigao 274 pogotka u današnjem formatu Serie A. Totti je trenutno treći najbolji strijelac svih vremena s 221 pogotkom, četiri manje od Nordahla koji bi trebao uskoro "pasti".

Drugi manje vjerojatni rekord kojeg bi Totti mogao oboriti je igranje do 50. godine života u najvišem rangu neke od liga, kao što je to učinio Matthews. "Da li bih to mogao? Ko zna... Bilo bi teško, ali zašto ne", smatra Romina legenda koja je cijelu svoju karijeru provela u Rimu.

"U 2013. godini želim da nastavimo igrati kao u posljednje vrijeme. Prvenstveno želim da ja nastavim igrati načinom na koji sam to radio u završnici 2012. godine. Također, nadam se da ćemo osvojiti ubrzo neki trofej, jer je prošlo predugo vremena od posljednjeg", zaključio je strijelac šest pogodaka ove sezone u Seriji A.