Nogomet
5

Totti bi mogao početi utakmicu protiv Intera

Klix.ba
Francesco Totti (Foto: EPA)
Francesco Totti (Foto: EPA)
Trener Rome Luciano Spalletti razmišlja da od prve minute utakmice protiv Intera priliku za igru da kapitenu Francescu Tottiju.

Roma dočekuje Inter na Olimpicu u nedjelju, a susret počinje u 20:45 sati. Nogometaš Vučice Kevin Strootman je priznao da Roma djeluje sigurnije kada je četrdesetogodišnji kapiten na terenu, pa bi zbog toga Totti mogao zaigrati od prve minute. Da li će se to zaista dogoditi, trener rimskog kluba Luciano Spalletti nije želio otkriti.

"Nije ispravno dati prednost snažnoj ekipi kao što je Inter otkrivanjem sastava unaprijed. Što se Tottija tiče, u junu ste svi željeli njegovi turneju za posljednje utakmice na stadionima, a danas tražite da igra od prve minute u važnoj utakmici. Pokušavam naći nešto između svega toga. Meni je najvažnije da igraju oni koji najviše donose timu. Totti je odigrao dobro i razmišljam o tome da bude starter. On je u godinama koje moram uzeti u obzir", izjavio je Spalletti.

Novinare je zanimalo da li je trener zadovoljan ili zabrinut što Roma još uvijek ovisi o Tottiju.

"Zadovoljan sam kad tim napreduje. Zadovoljan sam Francescom, a što više lijepih poteza napravi, ja sam sretniji", odgovorio je Spalletti.