Premiership
35

Tottenhamu samo bod u Burnleyu, Mourinho bijesan na pojedine igrače

N. K.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Burnleya i Tottenhama podijelili su bodove na Turf Mooru u okviru 29. kola Premiershipa odigravši neriješeno 1:1.

Pijetlovi su tako i treći put put uzastopno ostali bez pobjede, dok je Burnley produžio svoj niz nepobjedivosti u prvenstvu na čak sedam utakmica.

Burnley je poveo u 13. minuti golom Wooda, a 1:0 je bio i rezultat prvog poluvremena. Tottenham je do boda došao u petoj minuti nastavka kada je Alli bio siguran s bijele tačke.

Tottenham je na osmom mjestu Premiershipa i sa sve manje šansi za mjesta koje naredne sezone vode u Ligu prvaka, dok je Burnley dvije pozicije iza sa samo dva boda manje od današnjeg rivala.

Tottenhamov menadžer Jose Mourinho rekao je da je od igrača iz drugog plana očekivao znatno više. Naime, na teren je poslao izmijenjen sastav, usljed gostovanja Leipzigu u revanšu osmine finala Lige prvaka u utorak, ali nije zadovoljan kako su se neki nogometaši pokazali.

"Očekivao sam da oni koji su bili odmorniji daju više za tim. Neki od njih moraju da razumiju šta znači Premiership. Radimo vrijedno da bi tim napredovao, međutim, trenerima je potrebna pomoć igrača. Neophodno je da oni sarađuju kako bi dalje napredovali", jasan je Mourinho.

Tabela: