Premiership
0

Tottenhamu samo bod kod Wolvesa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Wolverhamptona nastavljaju biti izuzetno neugodni za favorite na svome terenu. Pobijedili su Chelsea, Manchester City i Manchester United, a, u nedjelju su odigrali i 3-3 protiv Tottenhama u 29. kolu Premiershipa.

Poveli su Wolvesi u 20. minuti pogotkom glavom Kevina Doylea uz slabu reakciju golmana Spursa Heurelha Gomesa. Vodu na mlin londonskog kluba s dva je udarca iz daljine vratio Jermain Defoe svojim prvim ligaškim golovima ove sezone. U 30. je minuti bio precizan s otprilike 25 metara, a samo pet minuta kasnije je pogodio s ruba šesnaesterca nakon što se do njega odbila lopta.

Wolverhampton je izjednačio u 40. minuti kad je Doyle bio precizan s bijele tačke. Prije toga je Alan Hutton u kaznenom prostoru srušio Nenada Milijaša.

Već nakon tri minute igre u nastavku novu je prednost timu Harryja Redknappa donio Roman Pavljučenko nakon dodavanja Jermainea Jenasa. U 81. minuti sudija je neopravdano poništio pogodak domaćima zbog prekršaja Richarda Stearmana na Gomesu. Snimka je, međutim, potvrdila da prekršaja nije bilo, štoviše golman Spursa se objesio na Stearmana. Pravda je donekle zadovoljena u 87. minuti kada je zabio Steven Fletcher nakon dodavanja Matthewa Jarvisa.

Premiership, 29. kolo:

Wolverhampton – Tottenham 3-3 (Doyle 20, 40 - 11m, Fletcher 87 / Defoe 30, 35, Pavljučenko 48) Liverpool – Manchester United 3-1 (Kuyt 34, 39, 65 / Hernandez 90+2)