Komplikovana situacija
19

Tottenhamu nakon poraza od West Hama upitan plasman u Ligu prvaka

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši West Hama pobijedili su danas u Londonu u okviru 36. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 pa se borba za treću i četvrtu poziciju potpuno zakomplikovala.

Naime, Tottenham je ostao na 70 bodova i rivalima otvorio put do plasmana u Ligu prvaka budući da bi im se Arsenal, koji gostuje kod Leicestera, mogao približiti na bod, dok ih Chelsea može stići ako slavi na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

I Crveni vragovi bi se vratili u trku eventualnim sutrašnjim trijumfom kod kuće pa za Spurse ostaje težak zadatak jer osim dvomeča s Ajaxom u posljednja dva kola Premiershipa idu na gostovanje Bournemouthu i dočekuju Everton.

United ide u goste očajnom Huddersfieldu, potom dočekuje Cardiff, dok Arsenal čeka Brighton u pretposljednjem kolu pa ide u goste Burnleyju.

Chelsea je domaćin Watfordu, potom ide na noge Leicesteru pa bi eventualni neriješeni rezultat s Old Trafforda bio definitivno najbolji ishod za Tottenham.

Londonska ekipa ima i susret protiv Ajaxa u Ligi prvaka, što Manchester United nema kao zadatak, dok su Chelsea i Arsenal također u završnici Evropske lige.

Tabela: