"Pršti" na sve strane
0

Tottenham "ugrabio" najveću zvijezdu Leicestera i predstavio ga pikado strelicama

D. P.
Maddison je novi igrač Tottenhama (Foto: Fabrizio Romano / Twitter)
Maddison je novi igrač Tottenhama (Foto: Fabrizio Romano / Twitter)
Englesko transfer tržište večeras nam je ponudilo mnogo toga, a posljednji u nizu velikih poslova je transfer Jamesa Maddisona iz Leicestera u Tottenham.
U sjevernom Londonu večeras je najprometnije. Arsenal je dogovorio Declana Ricea za 115 miliona eura, a onda ozvaničio transfer Kaija Havertza za 70 miliona eura.

No, nije samo Arsenal u velikom poslu, pošto je i njihov najveći gradski rival iz sjevernog Londona, ekipa Tottenhama, dovela najveće pojačanje i veliku želju još od kraja prošle sezone.

Riječ je o engleskom reprezentativcu i sjajnom playmakeru Jamesu Maddisonu, koji na Tottenham Hotspur Stadium stiže iz Leicestera, s kojim je ispao iz lige.

Kako je Leicester iz Premier lige ispao s jakim timom na papiru i brojnim zvijezdama, u timu je ostalo mnogo imena koja žele igrati elitni rang, a među njima se izdvaja ona najveća - James Maddison. Engleski reprezentativac večeras je priveo kraju transfer u Tottenham.

Maddison će Spurse koštati 46 miliona eura, a već je kompletirao ljekarske preglede i potpisao ugovor s Tottenhamom.

Nedugo nakon što je potpisao ugovor s Tottenhamom, Maddison je i predstavljen u novom klubu. No, klub iz Londona je to učinio na sjajan i domišljat način.

Maddison je tokom karijere stvorio prepoznatljiv način slavlja golova, a to je simulacija bacanja pikado strelica. Tottenham je uz dres novog pojačanja objavio samo snimak pikado strelica i svim navijačima u startu je bilo jasno o kojem se pojačanju radi.