Premiership
6

Tottenham u sudijskom vremenu slomio otpor Burnleyja, Begović nastavio primati golove

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Tottenhama namučili su se za pobjedu nad Burnleyjem u 17. kolu engleskog Premiershipa, dok je Bournemouth ponovo poražen, ovaj put od Wolverhamptona.

Maurizio Pocchetino se odlučio kockati, te je na teren protiv Burnleyja poslao izmiješan sastav. Osim što je Ben Davies igrao štopera, Argentinac je u ekipu stavio i 18-godišnjeg veznjaka Olivera Skippa, dok su na klupi ostali Heung-Min Son i Christian Eriksen.

Tottenham se mučio da priđe golu gostiju, te je u 90 minuta uspio uputiti samo dva šuta u okvir gola. Ipak, u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena Harry Kane je asistirao Eriksenu koji je u igru ušao u 65. minuti umjesto Lucasa Moure, a Danac je rutinski pogodio mrežu Joea Harta za konačnih 1:0.

Bournemouth je izgubio na gostovanju kod Wolverhamptona, a Asmir Begović sedmi put zaredom nije uspio sačuvati svoju mrežu. Pogotke za Wolvese postigli su Raul Jimenez u 12. i Ivan Cavaleiro u 90+4. minuti susreta.

Crystal Palace je nadigrao Leicester sa 1:0 (Milivojević 39.), a istim rezultatom Newcastle je slavio u gostima kod Huddersfielda (Rondon 55.).

Watford je u uzbudljivom meču pobijedio Cardiff sa 3:2 (Deulofeu 16., Holebas 52., Quina 68. - Hoilett 80., Reid 82.).