Carabao Cup
2

Tottenham u derbiju bolji od Arsenala, Chelsea do polufinala preko Bournemoutha

Piše: K. H.
Arsenal - Tottenham (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Tottenhama pobijedila je Arsenal u susretu četvrtfinala Carabao cupa rezultatom 2:0, dok je u drugom meču Chelsea pogotkom Hazarda porazio Bournemouth.

Arsenal je bolje otvorio meč protiv gradskog rivala Tottenhama, a prvu veliku priliku imao je Ramsey u osmoj minuti kada šutira pored gola. Mkhitaryan je imao veliku šansu četiri minute nakon toga , međutim Gazzaniga odlično brani njegov pokušaj, a kazna za promašaje Arsenala stigla je veoma brzo.

Alli je sjajno uposlio Sona u 20. minuti, ovaj izlazi sam ispred Cecha i preciznim udarcem matira golmana Arsenala za vodstvo Tottenhama od 1:0. Do poluvremena su Topnici imali priliku preko Ramseyja, ali njegov udarac pogađa stativu.

U drugom poluvremenu Emery je pokušao sa sada već prepoznatljivom Arsenalovom formacijom 3-4-2-1, ubacio je Koscielnyjog umjesto Mkhitaryana, ali u 60. minuti Kane sjajno upošljava Allija, ovaj izlazi još jednom sam ispred Cecha i majstorskim udarcem matira golmana Topnika za prednost Tottenhama od 2:0.

Do kraja meča Arsenal je pokušao doći do poravnanja, ali u tome nije uspio, pa se Tottenham plasirao u polufinale Carabao Cupa.

U drugom meču Chelsea je na svom Stamford Bridgeu uspio slomiti otpor Bournemoutha i savladati ga minimalnim rezultatom 1:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, ali u drugom poluvremenu Sarri je ubacio Hazarda u igru, a njemu su bile potrebne samo 24 minute da postigne pogodak i u 84. minuti osigura svojoj ekipi polufinale.