Nogomet
0

Tottenham prodaje Gomesa u januaru

Totalsport
Heurelho Gomes
Heurelho Gomes
Golman nogometaša Tottenhama Heurelho Gomes (30) u januaru će napustiti redove "Spursa" zbog lošeg odnosa s menadžerom Harryjem Redknappom, navode engleski mediji.

Redknapp i Gomes žestoko su se posvađali nakon otvarajuće premierligaške utakmice protiv Manchester Uniteda. Gomes smatra da ga je Redknapp iznevjerio budući mu je uoči sezone navodno obećao poziciju prvog golmana.

Gomes je započeo na golu "spursa" 18. avgusta u dvoboju Evropa lige protiv Heartsa, ali ga je Redknapp zamijenio četiri dana kasnije u spomenutom premierligaškom ogledu protiv Manchester Uniteda postavivši umjesto njega novopridošlog američkog veterana Brada Friedela.

Otad je Gomes postao tek treći Redknappov izbor, iza Friedela i Carla Cudicinija, pa je tako gotovo sigurno da će u januaru potražiti novi klub. Najrealinijom se čini opcija povratka u PSV, njegov bivši klub koji je već ranije pokazao interes.

Gomes je član Tottenhama od 2008. godine kada je stigao upravo iz PSV-a čije je boje branio prethodne četiri godine. Ugovorno je vezan za klub s White Hart Lanea do kraja sezone.