Premiership
11

Tottenham pregazio Leicester na King Poweru, Kane postigao četiri, Son dva gola

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U zaostaloj utakmici 34. kola engleskog Premiershipa Leicester je ugostio Tottenham. Gosti su upisali visoku pobjedu rezultatom 6:1.

Domaći su zaprijetili prvi i to u 9. minuti kada je šutirao Vardy, a golman gostiju Lloris uspješno odbranio. Tottenham uzvraća u 15. minuti, Son je imao šansu u šesnaestercu, ali je šutirao visoko iznad gola. Tri minute ksnije je njegov saigrač Sissoko uputio udarac s ruba šesnaesterca, koji je završio iznad prečke Lisica.

Treću priliku na utakmici gosti su iskoristili, Son je uposlio Kanea, koji je pogodio mrežu Leicestera za vodstvo Tottenhama u 25. minuti

Jedanaest minuta kasnije se ponovo zatresla mreža Leicestera, gosti su odigrali odličnu akciju, Dele Alli je lijepo uposlio Sona, koji je postigao gol za 2:0.

Tottenham je nakon prvog poluvremena imao značajnu prednost.

U drugom poluvremenu je Leicester smanjio prednost Tottenhama preko Chilwella u 60. minuti. Prethodno je Lloris pokušao istrčavanjem presjeći akciju domaćih, za trenutak je uspio, ali je lopta na kraju ipak završila u njegovoj mreži.

Međutim, gosti ekspresno uzvraćaju, a Kane u 63. minuti postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici te povećava prednost Tottenhama na 3:1.

Ekipa Tottenhama se nije tu zaustavila, pa se Son drugi put upisao na listu strijelaca za 4:1 u korist gostiju.

Igrala se 84. minuta kada se Kane našao u prilici za gol, no, šutirao je pored desne stative. Dvije minute kasnije je Janssen poslao loptu u mrežu Leicestera, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

No, Kane se ipak pobrinuo da bolje završi fantastičnu partiju, pa je pogodio u 89. minuti za 5:1 kompletiravši hat-trick, a potom i za konačnih 6:1 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Kane je ponovo prvi strijelac Premiershipa sa 26 postignutih golova, Tottenham zauzima drugo mjesto na tabeli sa 83 boda, dok je Leicester jedanaesti sa 43 boda. Recimo i da je Kane večeras prvi put u karijeri postigao četiri gola na jednoj utakmici.

Tabela: