Veliki interes
116

Tottenham poslao skaute da gledaju Džeku, Mourinho ga želi već u januaru

N. K.
Mourinho i Džeko (Foto: Mirror)
Mourinho i Džeko (Foto: Mirror)
Jose Mourinho je naredio Tottenhamovim skautima da se informišu i skupe što više podataka o kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki, objavio je Mirror, a prenose brojni britanski mediji.

Novi menadžer Spursa poslao je prošle sedmice jednog od svojih najiskusnijih skauta u Italiju kako bi se uvjerio u trenutne kvalitete Rominog napadača.

Mourinho želi Harryju Kaneu skinuti teret s leđa i identifikovao je bivšeg igrača Manchester Cityja kao nekoga ko može to učiniti.

Džeko je prošle sedmice igrao za ekipu Paola Fonsece u pobjedi protiv Verone te je i dalje prvi izbor za Vučicu.

Tačnije, napadač koji će sljedeće godine napuniti 34 produžio je ugovor s Romom, koji ga obavezuje s italijanskim timom još dvije sezone.

Međutim, Tottenham mora pronaći alternativu Kaneu koji predvodi njihov napad, a trenutno na raspolaganju ima samo tinejdžera Troya Parrotta.

Klub ga može rotirati kao što je to činio prošle sezone kada je engleski as bio povrijeđen, ali ekipa iz sjevernog Londona je u problemima jer su dozvolili Fernandu Llorenteu da prekine ugovor.

Mauricio Pochettino nije uspio naći zamjenu za Španca, ali očito da Mourinho razmišlja o Kaneovom opterećenju te mu treba osiguranje ukoliko se njegova glavna zvijezda povrijedi.

Džekin golgeterski učinak u Seriji A je impresivan. Još uvijek nemilosrdno trese mreže nakon što je prije četiri godine napustio Manchester City za 12 miliona eura.

Ljetos je potpisao novi ugovor i Vučica očito zna da može pružiti još mnogo, dok Mourinho bh. internacionalcu nudi potencijalni unosan kraj karijere.