Premiership
22

Tottenham pobjedom protiv Newcastlea na St. James Parku započeo novu sezonu

Piše: K. H.
Ekipa Tottenhama upisala je pobjedu u prvom kolu engleskog Premiershipa na gostovanju kod Newcastlea, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1 za tim iz sjevernog Londona.

Tottenham je već u osmoj minuti stigao u vodstvo. Eriksen je centrirao iz kornera, na prvoj stativu loptu je zakačio defanzivac Sanchez, a na pravom mjesto bio je Vertonghen koji loptu šalje u mrežu.

Samo tri minute nakon pogotka gostiju, Newcastle stiže do poravnanja. Asistenciju je upisao Ritchie, a na pravom mjestu bio je Joselu koji pogađa za 1:1 i erupciju oduševljanj na St. James Parku.

Fantastičan početak meča donio je i treći pogodak već u 18. minuti, a ovaj put asistenciju Auriera u pogodak pretvara Dele Alli koji Pijetlove opet vraća u vodstvo.

Do poluvremena nije bilo pravih prilika, pa se na odmor otišlo s prednošću od 2:1 za Tottenham, da bi prvu priliku u drugom poluvremenu imao Diame u 47. minuti kada pogađa stativu. Devet minuta poslije toga, Dubravka brani udarac Daviesa, a posljednju priliku da stigne do jednog boda Newcastle je imao u 85. minuti kada rezervista Rondon pogađa prečku.

Tottenham je tako stigao do prve pobjede u ovoj sezoni i zajedno s Manchester Unitedom nalazi se na vrhu Premiershipa, dok s druge strane Newcastle očekuje grčevita borba za opstanak s obzirom na to da klub nije doveo prava pojačanja, zbog čega su navijači još jednom protestvovali protiv vlasnika kluba.