Premiership
9

Tottenham osvojio izuzetno važna tri boda na gostovanju kod Crystal Palaca

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Tottenhama upisala je izuzetno važnu pobjedu u posljednjem meču subotnjeg programa 12. kola engleskog Premiershipa, a oni su kao gosti porazili Crystal Palace na Selhurst Parku.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a vrijedi izdvojiti povredu gostujućeg igrača Kierana Trippiera koji je u 24. minuti napustio teren. Jedinu priliku u prvom poluvremenu imao je Andros Townsend kada je u 16. minuti šutirao pored gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je igrač Crystal Palaca James Tomkins koji je šutirao pored gola u 54. minuti, a jedini pogodak i veoma važna tri boda Tottenhamu je donio mladi Juan Foyth koje je ovo debitantski pogodak u Premiershipu.

Svim silama Kanarinci su krenuli po poravnanje, ali Townsend i Sorloth u finišu meča nisi iskoristili velike prilike i meč je završen pobjedom gostiju iz sjevernog Londona.

Ovom pobjedom, Totttenham je stigao do 27. boda i trenutno je na četvrtom mjestu sa dva boda manje od Manchester Cityja, dok je Crystal Palace na 16. poziciji i ima samo osam bodova.

Tabela: