Nogomet
0

Tottenham nudi 20 miliona za Forlana

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Harry Redknapp, trener Tottenhama, cijelu je sezonu, koja je okončana, imao pritužbe na svoje napadače koji, po njegovom mišljenju, nisu pokazali konzistentnost u formi.

Nije čudno da se zadnjih mjeseci mnogi napadači spominju kao moguća pojačanja Tottenhama, a Redknapp voli kalkulisati s raznim imenima. The Daily Mail je tako u petak naveo da je nova velika želja kluba 31-godišnji Urugvajac Diego Forlan.

Urugvaj već duže vrijeme igrao sjajno u dresu madridskog Atletica, a prošle sezone je praktički sam odveo Atletico do naslova pobjednika Evropske lige. Postigao je ključni pogodak u produžetku polufinala protiv Liverpoola, a potom je zabio oba finalna pogotka Fulhamu.

Prošle je sezone u Primeri potpisao 18 pogodaka za Atletico, a prije dvije sezone je bio prvi topnik Primere sa čak 32 pogotka.

Navodi se da je Tottenham spreman isplatiti 20 miliona engleskih funti, iako je prije toga klub s Vicente Calderona naznačio da ga kupac može dobiti za 30 miliona funti. Dvije strane će očigledno imati još razgovora na ovu temu.

"Forlan je trenutno jedan od traženijih igrača i to je odlična vijest za nas. Cijena je ono što mi određujemo u svemu", rekao je menadžer Forlana Daniel Bolotnicoff. 

Uz Tottenham, Forlan je prilično zanimljiv i francuskom prvaku Marseilleu.