Evropska liga
0

FOTO / Tottenham ispao, Rubin, PSV, PAOK, Standard idu dalje

Piše: J. H.
(Foto: AFP)
U posljednjem kolu grupne faze Evropske lige prolaz dalje osigurali su PAOK, Rubin, Standard, Hannover, PSV i Legia iz Varšave.

Tottenhamu je trebala velika sreća i gol razlika da prođe dalje. Za tim Harryja Redknappa nema evropskog proljeća.

U prvom terminu koji se igrao u 19 sati, odigrano je šest utakmica Evropske lige u kojem su prolaz dalje osigurali PAOK, Rubin Kazan, Standard, Hannover, PSV i varšavska Legia.

Grupa A

Već u 16 minuti, PAOK je poveo golom Vieirinhe iz penala. Prije toga gosti su zbog crvenog kartona ostali bez igrača na terenu. Isključen je Ryzhikov. U 48. minuti Valdez je postigao gol te poravnao rezultat na 1:1.

U drugoj utakmici ove grupe Tottenham je poveo u gostima protiv Shamrock Roversa u 29. minuti golom Stivena Pienaara. U 38. minuti već je bilo 2:0 za goste iz Engleske. Gol je postigao Townsend. Pred kraj prvog poluvremena Tottenham je povisio vodstvo na 3:0 golom Defoa. Četvrti gol za Tottenham postigao je Kane u 90. minuti.

Rezultati:

PAOK Saloniki 1 - 1 Rubin Kazan Shamrock Rovers 0 - 4 Tottenham H

Tabela grupe A:

  1. PAOK FC 12,
  2. FC Rubin Kazan 11,
  3. Tottenham Hotspur FC 10,
  4. Shamrock Rovers FC 0

Grupa B

U ovoj grupi već je sve bilo poznato. Standard kao prvi i Hannover kao drugi idu dalje.

Hannover je protiv Vorskle Poltave poveo u 25. minuti golom Rauscha. Na 2:0 povisio je D.K. Ya golom u 33. minuti. Gosti su smanjili rezultat na 2:1 u 45. minuti golom Bezusa iz penala.

U drugom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika. Sve do 78. minute kad Sobiech povećeva vodstvo Hannovera na 3:1. Ovim rezultatom završena je utakmica u Hannoveeru.

U utakmici između FC Københavna i Standarda iz Liègea gosti su došli u prednost u 31. minuti golom Batshuayija što će se ispostaviti kao krajnji rezultat utakmice.

Rezultati:

FC Copenhagen 0 – 1 Standard Liege Hannover 3 – 1 Vorskla Poltava

Tabela grupe B:

  1. R. Standard de Liège 14,
  2. Hannover 96 11,
  3. FC København 5,
  4. FC Vorskla Poltava 2

Grupa C

Hapoel Tel Aviv je protiv varšavske Legije poveo golom Toama u 33. minuti. U 63. minuti domaćini su ostali bez igrača na terenu. Drugi žuti dobio je Shish. Međutim, to nije spriječilo Hapole da ne postignu i drugi gol. Strijelac u 76. minutio bio je Yadin.

U utakmici između PSV Eindhovena i Rapida iz Bukurešta koja nije imala nikakvog rezultatskog značaja morali smo čekati do 76. minute na prvi gol. Strijelac je bio Manolev. Četiri minute kasnije i Matavz se upisao u strijelce za PSV. Bilo je već 2:0 za domaćine. U 90. minuti Pancu je smanjio na 2:1.

Rezultati:

Hapoel Tel Aviv 2 – 0 Legia Warsaw PSV Eindhoven 2 – 1 Rapid Bucuresti

Tabela grupe C:

  1. PSV 16,
  2. Legia Warszawa 9,
  3. Hapoel Tel-Aviv FC 7,
  4. FC Rapid Bucureşti 3