Premiership
0

Tottenham i City remijem otvorili sezonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Započela je nova sezona u engleskom nogometnom prvenstvu. Otvorili su ju Tottenham i Manchester City, a gledatelji na White Hart Laneu nisu imali priliku vidjeti niti jedan gol.

Tottenham je ukupno gledano bio bolja ekipa na terenu, posebno u prvom poluvremenu, dok je najbolji igrač gostujućeg sastava bio golman Joe Hart.

Tako je prvu veliku priliku imao Tottenham već u 11. minuti kada je glavom loptu pred gol Harta spustio Peter Crouch, ali je lijepi volej Jermainea Defoea zaustavio 23-godišnji engleski golman. Imao je Hart ponovo priliku za isticanje već u 17. minuti kada je spasio dalekometni projektil Toma Huddlestonea, a u sljedećoj ga je minuti spasila stativa nakon udarca Garetha Balea.

Pucao je sjajno ljevicom Bale prizemno u suprotni ugao, ali nije imao sreće, a prethodno mu je priliku za udarac asistencijom omogućio Modrić.

U nastavku je City bio ravnopravniji protivnik na travnjaku i imao je neke svoje prilike, najbolju već u 46. minuti kada je Yaya Toure ostao sam pred Heurelhom Gomesom, ali se nije najbolje snašao.

Spursi pak mogu žaliti također za propuštenom "mrtvom" prilikom u 84. minuti kada je Bale neometan svojom slabijom nogom s desetak metara promašio prazan gol.

Na kraju je dvoboj četvrtoplasirane i petoplasirane momčadi završio podjelom bodova čime zasigurno neće biti posebno razočarani niti jedan niti drugi menadžer.

Inače, Cityjev menadžer Roberto Mancini od početka je pružio priliku svojim najzvučnijim ovoljetnim pojačanjima, Davidu Silvi, Yayi Toureu i Aleksandru Kolarovom, ali se nijedan od spomenute trojke nije posebno istaknuo.

Modrić je kvalitetno dirigirao igrom Spursa i osim asistencije za Baleovu stativu iz 17. minute, kvalitetno je namjestio priliku i Romanu Pavljučenku u 72. minuti, ali Rus nije uspio poslati loptu u mrežu. Ćorluka je, pak, bio siguran na desnoj strani odbrane.

Premiership, 1. kolo:

Tottenham – Manchester City 0-0