Spektakl u Premiershipu
59

Tottenham doživio težak poraz na jugu Engleske, golijada pripala De Zerbijevim Galebovima

D. P.
Estupinan nakon fantastičnog gola (Foto: Brighton FC)
Estupinan nakon fantastičnog gola (Foto: Brighton FC)
Nogometaši Brightona u pravom spektaklu savladali su Tottenham rezultatom 4:2 i tako se pridružili borbi za sam vrh engleske Premier lige.

Golijada je baš ono što se očekivalo uoči utakmice takva dva ofanzivna tima kao što su Galebovi i Spursi, no malo ko je očekivao da će Tottenham primiti četiri pogotka na jugu Engleske.

Mladi Jack Hinshelwood je već u 11. minuti doveo domaće u vodstvo, a onda je Joao Pedro udvostručio prednost Brightona s bijele tačke u 23. minuti. Prethodno je vrlo glup penal skrivio Dejan Kuluševski.

Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor, a onda je u 63. minuti Pervis Estupinan postigao spektakularan pogodak s distance koji bi mogao ući i u konkurenciju za najljepši u sezoni.

Poker golova u mreži Tottenhama vidjeli smo u 76. minuti kada Pedro postiže novi gol s bijele tačke. Činilo se tada da se gostima smiješi pravi potop, no dobili smo kakvu-takvu dramu.

Tottenham je u posljednjih 10 minuta postigao dva gola preko Alejandra Veliza i Bena Daviesa. Uslijedila je prava ofanziva gostiju, ali do nekog čudesnog povratka ipak nisu došli.

Gosti iz Londona su nakon večerašnjeg poraza propustili priliku da se priključe samom vrhu i budu na tri boda od vodećeg Liverpoola, dok je Brighton skočio na osmo mjesto.

Rezultat i strijelci:

Brighton - Tottenham 4:2 (Hinshelwood 11', Pedro 23', 76', Estupinan 63' / Veliz 81', Davies 86')

Tabela: