Nogomet
4

Tottenham blizu dogovora da igra na Wembleyju

Anadolija
Dele Alli (Foto: EPA)
Dele Alli (Foto: EPA)
Fudbalski klub Tottenham Hotspur je blizu postizanja dogovora prema kojem bi u sezoni 2017/18 domaće utakmice igrao na Wembleyu, ovo je za britanske medije izjavio Greg Dyke, predsjednik Fudbalskog saveza Engleske (FA).

"Pijetlovi“, koji planiraju gradnju potpuno novog stadiona, vrijednog 400 miliona funti (oko 507 miliona eura), odmah pored svog sadašnjeg doma White Harte Lanea, na Wembleyju bi mogli igrati i utakmice Lige šampiona naredne sezone. Zbog gradnje novog stadiona, čije je otvorenje planirano u sezoni 2018/19, Tottenham će svoj sadašnji dom morati napustiti po završetku naredne sezone.

"Prešli smo veliki put ka konačnom postizanju sporazuma. Postoje priče da će Tottenham svoje utakmice Lige šampiona sljedeće sezone igrati na Wembleyju, ali o tome ne znam puno“, kazao je Dyke.

Prvi čovjek FA-a kaže da postoji mogućnost da na nacionalni stadion dođe i još jedan londonski klub Chelsea.

"Chelsea bi mogao doći na Wembley na duži vremenski period. Oni imaju veoma uzbudljive planove sa svojim stadionom. Planiraju potpuno srušiti Stamford Bridge i izgraditi novi stadion. Tako da ako budu došli na Wembley, onda će to biti na period od tri godine“, jasan je Dyke.

Na Wembleyju je već igrao jedan londonski klub svoje utakmice Lige šampiona. Riječ je o Arsenalu koji je bio domaćin evropskih utakmica u sezonama 1998/99 i 1999/00.