Nogomet
0

VIDEO / Torres zaradio prvi direktni crveni karton u karijeri!

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres (Foto: AP)
Zbog pogibeljnog uklizavanja objema nogama u noge Swanseajevog nogometaša Marka Gowera u 39. minuti utakmice šestog premierligaškog kola na Stamford Bridgeu, Fernando Torres dobio je direktni crveni karton.

Svoju nepromišljenost Chelseajev španski napadač je platio drugim isključenjem u karijeri i prvim nakon 2006. godine, kada je još igrao za Atletico Madrid. Tada je, u dvoboju drugog kola Primere u sezoni 2006/2007, isključen nakon drugog žutog kartona.

U subotu Torres pri uklizavanju srećom nije direktno pogodio Gowerove noge, ali sudiji Mikeu Deanu nije preostalo ništa drugo osim kazniti opasnu namjeru inače plemenitog nogometaša, koji daleko češće prima nego što zadaje udarce.

Prije isključenja Torres je Chelsea doveo u vodstvo u 29. minuti, da bi u 36. učestvovao u akciji za prvi od dva Ramiresova gola.

Zabio je u utakmici koja je završila 4-1 Chelseajevom pobjedom Torres svoj tek treći pogodak za Chelsea, te drugi ove sezone.

"Čini mi se da je sudija dobro odlučio isključivši Torresa, no Fernando se nema zbog čega izvinjavati. Uklizavanje je dio prirode naše igre", kazao je trener Chelseaja Andre Villas-Boas.