ESPN-ov komični pogled na SP
0

Torres kao matador, Ronaldo kao stonoga

Totalsport
ESPN, američka sportska producentska kuća, najavljuje, između ostalog, Svjetsko nogometno prvenstvo originalnim strip-posterom za svaku od 32 reprezentacije-sudionice.
Amerikanci su odlučili na satiričan način, slikom umjesto teksta, predstaviti sve nacionalne timove, njihova nadanja, historiju i njihove najveće zvijezde.

Najveće kandidate za naslov prvaka, Špance, Fernando Torres predstavlja u odjeći matadora, koji trojicu bikova (Italija, Njemačka i Brazil) izaziva zastavom crvene boje na kojoj stoji "La Furia Roja" (Crvena furija).

Nizozemske četiri najveće zviijezde (Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart i Robin van Persie), prikazane su kao leteći superheroji lansirani s nizozemske teritorije.

Cristiano Ronaldo prikazan je kao svemoćna stonoga (može se interpretirati i kao Minotaur, zastrašujuće stvorenje iz mitskog Labirinta), dok su talijanske zvijezde (Andrea, Pirlo, Gianluigi Buffon i Fabio Cannavaro) pod punom gladijatorskom opremom u amfiteatralnoj areni, usred borbe sa zvijerima.

Francuski mušketiri s uniformama i s mačevima ispred Trijumfalnih vrata su Thierry Henry, Franck Ribery i Nicolas Anelka, dok Englezi (Frank Lampard, Wayne Rooney i Steven Gerard) pod budnim oko Fabija Capella iz groba na konopcima vuku golemi "stonehenge" s brojem 66, koji označava godinu njihovog posljednjeg i jedinog trijumfa na SP-u.

Lionel Messi na argentinskom posteru trči obasjan zrakama sunca s argentinske zastave slaveći pobjedu. Nalazi se između trofeja koje je Argentina osvojila 1978. i 1986. godine, dok Brazilac Kaka iz dlana ispušta goluba pismonošu.

U jednoj od najzanimljivijih ilustracija, nogometaš Australije Tim Cahill nalazi se u tijelu klokana, s bokserskim rukavicama na šakama.