Rafael Benitez
0

"Torres je radije igrao nego išao pod nož"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Liverpoola Rafael Benitez podvlači da će njegov klub biti vrlo oprezan kada je u pitanju donošenje odluke o odlasku na operaciju dvojice najboljih igrača, kapitena Stevena Gerrarda i španskog napadača Fernanda Torresa...

Obojica se već neko vrijeme muče s povredom prepona. Gerrard zbog povrede nije niti konkurirao za sastav koji je u srijedu odigrao tek 1:1 na gostovanju kod Lyona u 4. kolu Lige prvaka, dok je Torres bio na terenu, ali ga je povreda očevidno sputavala u njegovoj izvedbi.

Liverpool je, ipak, na Gerlandu bio nadomak uspjeha. Do 90. minute je vodio s 1:0, a onda je Argentinac Lisandro Lopez u posljednjoj minuti izjednačio na konačnih 1:1, čime je slavni engleski klub stigao nadomak eliminacije. Naime, Lyon ima 10 bodova na vrhu ljestvice, te je i matematički osigurao prolaz u osminu finala. Liverpool sada može preskočiti jedino drugoplasiranu Fiorentinu koja trenutno ima čak pet bodova više. Liverpoolu ostaje da dobije naredne dvije utakmice (Debrecen u gostima, pa Fiorentina na Anfieldu), ali pritom mora pratiti ogled na Artemio Franchiju i navijati za Lyon.

  • Fernando Torres je igrao s bolovima, a i nakon dvoboja je osjećao povredu s kojom se muči već nekoliko sedmica. I sam je isticao da će radije pričekati na razvoj događaja i pokušati riješiti svoje probleme bez operativnog zahvata, nego odmah ići na operaciju. Nakon dvoboja u Lyonu mi je rekao da se u određenim situacijama morao štedjeti zbog bolova – otkriva Benitez.

  • Hoće li on i Steven Gerrard ići na operaciju, odluka je koju vjerojatno nećemo donijeti na brzinu. Moramo vidjeti kako se nose sa situacijom i da li se njihovo stanje popravlja, i u kojoj mjeri. Tek tada ćemo odlučiti o mogućoj operaciji za jednog ili drugog – dodaje Benitez.

Osvrnuo se još jednom i na utakmicu u Lyonu.

  • Moramo bolje reagirati u situacijama kada imamo pobjedu u rukama i pokazati malo više iskustva. S druge strane, svi su igrači dali sve od sebe, učinili su koliko su i što su mogli kako bi osigurali pobjedu. To je ono pozitivno što nosimo iz Lyona.