Dobre vijesti za Beniteza
0

Torres bi mogao biti spreman za sedam dana

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres (Foto: AP)
Dobre vijesti vezane za svog španskog napadača Fernanda Torresa i njegovu povredu koljena saznali su u utorak u redovima engleskog nogometnog prvoligaša Liverpoola.

Torres je sredinom januara bio podvrgnut operaciji na desnom koljenu, zbog čega je propustio dio sezone. Nedavno se opet se potužio na bolove u koljenu, zbog čega ga je španski menadžer Liverpoola Rafael Benitez izostavio iz konkurencije za sastav u utakmici Premiershipa prošle nedjelje protiv Fulhama na Anfieldu, koja je okončana rezultatom 0-0.

Torres je otputovao u Španiju na pregled povrijeđenog koljena, koji je obavio njegov lični ljekar, specijalista Ramon Cugat. On vjeruje da bi se Torres nakon pet dana odmora mogao uključiti u rad svoje ekipe.

"Problem nije ozbiljan, ali dobro je da je Torres stao s igranjem. Time je izbjegao rizik od pogoršanja povrede, jer je u pitanju isto koljeno koje je operirao u januaru. U normalnim okolnostima, ako se sve bude odvijalo u skladu s očekivanjima, Torres bi već sljedeće sedmice mogao zaigrati", izjavio je Cugat.

Liverpool će sljedećeg ponedjeljka igrati protiv West Hama, a potom ga 22. aprila očekuje prva utakmica polufinala Europa lige, na Vicente Calderonu protiv Atletica, kluba u kojem je igrao Torres prije dolaska u Liverpool.