Bivši kapiten FKS
9

Torlak: Sjećam se svakog derbija, vjerujem da ćemo slaviti u nedjelju

Klix.ba
Sedin Torlak
Sedin Torlak
Bivši kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo i sadašnji trener u Školi fudbala "Asim Ferhatović Hase" Sedin Torlak u svojoj igračkoj karijeri ukupno je oblačio dres Bordo kluba na 151 utakmici.

Iako je igrao u zadnjoj liniji, uspio je postići čak 12 golova, a njegove igre znali su prepoznati navijači, koji su ga u dva navrata nagradili sa titulom najborbenijeg igrača u jednoj takmičarskoj sezoni - "Ismir Pintol".

Na početku razgovora on je prenioutiske nakon prve sezone trenerskog angažmana u klubu.

"Mogu reći da sam poprilično zadovoljan. Radim sa jednom mladom generacijom dječaka, 2006. godišta i od zimskog perioda povjerena mi je i starija generacija, dječaci rođeni 2005. Smatram da se dobro snalazim u ovom poslu i dopada mi se ovo što radim. Smatram da u našoj Školi fudbala imamo dobru komunikaciju među trenerima i preduslove za napredak", rekao je Torlak, dodavši:

"Iako je riječ o omladinskim kategorijama imao sam priliku da vodim našu selekciju na utakmicama protiv gradskog rivala i derbi je derbi, još od najmlađih uzrasta. Te utakmice su posebne. Kao igrač imaš svoju viziju, znaš šta želiš na terenu, tražiš priliku da postigneš gol i da odlučiš jednu takvu utakmicu. Kao trener moraš da posložiš mnoge stvari, da selektuješ ekipu i kvalitetno analiziraš svog protivnika. Sigurno je veća odgovornost na treneru, nego na igraču", govori Torlak.

Predstojećeg vikenda Bordo klub na Koševu dočekuje Željezničar.

"Smatram da obje ekipe imaju trenutno približno istu formu što se tiče kvaliteta igre, a za Sarajevo je ovo jedna velika prilika da napravi prekretnicu u borbi za Evropu. Nadam se da će kod igrača proraditi i prevagnuti želja i motivacija. Sarajevo ima određenih problema u kadru, ali se nadam da ćemo slaviti u derbiju, meni bi to bilo drago zaista, a vjerujem i svima koji vole ovaj klub", rekao je Torlak.

Torlak je imao priliku da sarađuje sa sadašnjim trenerom Bordo kluba, Husrefom Musemićem.

"Husref je veliki stručnjak i sjajan motivarom. Nadam se da će svoju energiju prenijeti na igrače. Ako oni to uzvrate, možemo se nadati dobrom rezultatu", dodao je Torlak.

Na kraju razgovora za službenu web stranicu kluba, Torlak je podijelio i neka njegova iskustva sa sarajevskih derbija, u kojima je on nastupao.

"Vjerujte da se sjećam svakog derbija. Golovi Škore na Grbavici i naša pobjeda su nešto veliko za mene, a na Koševu, naravno 100. derbi uz gol Nuhanovića. Husejinović je odlično šutirao iz slobodnjaka, a Samir je loptu pospremio u gol. Svakog derbija se sjećam, bila su to lijepa vremena i nadam se da ću nekada i kao trener imati priliku da doživim ovu najveću utakmicu našeg fudbala", zaključio je Torlak.