Nekadašnji kapiten
59

Torlak: Sarajevo je kvalitetnije od Zarije, neće biti problema oko prolaza

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Bivši kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo Sedin Torlak odigrao je veliki broj evropskih utakmica u dresu Bordo kluba.

Ukupno šesnaest nastupa je zabilježio u međunarodnim, zvaničnim susretima, a za web stranicu kluba, prenio je svoje utiske.

"Uspomena na evropske utakmice ima i lijepih i loših. Takve utakmice su same po sebi posebne. Zaista je lijepo igrati u Evropi, to je jedan poseban ambijent, zbog kojeg vam je još draže što se bavite fudbalom. S obzirom na situaciju u klubu, kakva je bila dok sam ja igrao, pretežno smo bilježili dobre rezultate. Naravno, bilo je i onih loših. To je sastavni dio sporta, poput nesretnog poraza od Zete, gdje smo trebali proći dalje, ali se uvijek rado prisjećam onih lijepih. Helsingborg, Örebro ili Levski, to su bile naše velike pobjede uz fantastičnu atmosferu na stadionu. Izdvojio bih i domaću utakmicu protiv ekipe Hiberniansa iz San Marina, gdje sam na Koševu postigao gol", rekao je Torlak.

Ovaj sjajni defanzivac, koji je 2008. stigao u Sarajevo i za pet godina sakupio 151 nastup u Bordo dresu uz 12 golova, gledao je posljednji evropski susret protiv Zarije. Kako govori, vjeruje da Sarajevo u četvrtak može izboriti prolazak u narednu rundu takmičenja.

"Imao sam priliku da pogledam većinu utakmice iz Moldavije. Moje viđenje je da Sarajevo može ostvariti pobjedu i uz dobar pristup ne bi trebalo biti problema s ovom ekipom iz Moldavije. Mi smo kvalitetnija ekipa, a u Moldaviji smo najmanje zaslužili neriješeno. Gostujuće ekipe imaju problema na Koševu u Evropi. Sjećam se susreta protiv ekipe iz San Marina. Nisu navikli na takav ambijent, njima noge klecaju i uz dobro ispunjene tribine u četvrtak, vjerujem u prolazak. Ja dolazim na utakmicu", zaključio je Torlak.

Bordo klub dočekuje Zariju na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u četvrtak s početkom u 20 sati.