Serie A
6

Torino srušio Lazio u Rimu, Immobile "pocrvenio"

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Torino je kao gost u posljednjoj utakmici 16. kola Serije A upisao pobjedu protiv Lazija rezultatom 3:1.

Prvo poluvrijeme ponudilo je sjajan fudbal i s jedne i s druge strane, a već u petoj minuti Belotti je imao sjajnu priliku kada je šutirao pored gola. Tri minute kasnije, Immobile je na drugoj strani šutirao, ali su gostujući defanzivci izblokirali njegov udarac.

Rincon je u 19. minuti šutirao pored gola, da bi udarac Marušića iz 22. minute odbranio golman Torina Sirigu. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Lazio u 44. minuti kada je Immobile u situaciji jedan na jedan s golmanom šutirao pored gola, a napadač nebesko-plavih nakon toga dobio je direktan crveni karton zbog sukoba s igračem Lazija.

Nastala je velika gužva u kaznenom prostoru Torina u kojoj je kapiten Senad Lulić pokušao ubijediti glavnog sudiju Giacomellija da povuče svoju odluku, ali molbe domaćih igrača koje su trajale više od pet minuta nisu urodile plodom.

I pored igrača manje Lazio je u drugom poluvremenu ofanzivno krenuo prema golu Torina, a prvu priliku Lucas Leiva nije pretvrio u pogodak. Kazna za promašaj stigla je veoma brzo, tačnije u 54. minuti kada Berenguer pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Igra Lazija totalno se raspala nakon pogotka koji su primili, a deset minuta nakon prvog, Torino je postigao i drugi pogodak. Rincon je osvojio jednu loptu na polovini Lazija i nakon solo-prodora sjajno pogodio gornji lijevi ugao za vodstvo gostiju od 2:0.

Ipak, Lazio se u 69. minuti vratio u meč. Luis Alberto oduzeo je loptu Belottiju, krenuo sam kroz odbranu Torina i nakon driblinga prelijepo lobovao Sirigua za 2:1.

Lazio je u tom trenutku svim silama krenuo po poravnanje, ali im je svaku nadu ubio Edera u 73. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru, pogotkom kojim je vratio vodstvo svoje ekipe na dva pogotka razlike i postavio konačnih 3:1.

Bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta kao kapiten rimskog tima.

Tabela: