Serie A
6

Torino rutinski pobijedio Bolognu, odličan početak za Mazzarrija

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Torina pobijedila je Bolognu u prvom susretu subotnjeg programa 20. kola talijanske Serije A na svom terenu rezultatom 3:0 te su na najbolji mogući način započeli karijeru Waltera Mazzarrija na klupi ovog kluba.

Od prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da samo jedna ekipa u današnjem susretu želi doći do pobjede, a to je bio domaći sastav. Prvu priliku za Torino imao je Niang u 18. minuti kada nije uspio pogoditi iz dobre pozicije da bi devet minuta nakon toga Falque šutirao pored gola.

Torino je u vodstvo stigao nakon centaršuta iz slobodnog udarca Berenguera s desne strane, a na pravom mjestu bio je De Silvestri koji glavom loptu silovito šalje u mrežu za 1:0.

Ključni trenutak na meču desio se u 50. minuti kada su gosti dobili priliku da s bijele tačke dođu do poravnanja, ali Pulgar nije uspio realizovati najstrožiju kaznu. Domaća ekipa pitanje pobjednika riješila je u osmoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti kada M'Baye Niang prima loptu od Falquea s desne strane i nakon majstorskog lažnjaka loptu šalje u mrežu za vodstvo od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je jedan od najboljih pojedinaca današnje utakmice Falque nakon lijepog driblinga i udarca s ivice kaznenog prostora. Ovom pobjedom Torino je došao na devet upoziciju sa 28 osvojenih bodova dok je Bologna ostala na 12. mjestu.