Nogomet
2

Toni Šunjić u Innsbrucku: Planiram se vratiti u Ukrajinu, ali…

Anadolija
Toni Šunjić, fudbaler ukrajinske Zorye pojavio se kasno sinoć na okupljanju reprezentativaca Bosne i Hercegovine u Innsbrucku.

Mostarac je putovao dugo, ali stigao iz zemlje koja je "na ivici rata"sa Rusijom, kako bi igrao za BiH u sutrašnjem prijateljskom susretu sa Egiptom.

"Što se tiče puta sve je prošlo uredu, samo sam imao malo kombinacija za letove, pa sam morao ići preko Minhena i Frankfurta, da bi na kraju došao ovdje do Innsbrucka", rekao je Šunjić.

On hljeb zarađuje u Lugansku, gradu na krajnjem istoku Ukrajine, na samoj granici sa Rusijom. Tamošnje stanovništvo je većinski rusko i podržava smijenjenog predsjednika Ukrajine "proruskog političara" Viktora Jakunoviča.

"U Lugansku do sada nije bilo nikakvih problema. Ustvari, čim je odgođeno prvenstvo nije normalno, ali mi treniramo normalno, jer kako sam već rekao u gradu nije bilo problema", istakao je Šunjić, a na pitanje vraća li se u Ukrajinu nakon utakmice Egipat - BiH, odgovorio je: "Ako ostanu stvari ovakve vraćam se nazad. Ukoliko se nešto promijeni onda ću vidjeti šta dalje".

Selektor Safet Sušić tako će na današnjem treningu na stadionu "Tivoli" od 17:30 sati imati 21 igrača na raspolaganju. O sutrašnjem meču sa Egipćanima zakazanom na istom stadionu u Innsbrucku od 18:30 sati, a u kojem će nogometaši BiH imati veliku podršku sa tribina, Šunjić je kazao kako očekuje pobjedu.

"Bit će dobra provjera, da se ekipa sastane, da se osjeti duh tima. Nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi, ako Bog da", poručio je Šunjić, na čiji račun su se tokom jutra u hotelu "Austria Trend" pojedini saigrači iz reprezentacije šalili nazivavši ga "specijalnim izvještačem o dešavanjima na Krimu".