Nogomet
0

Toni: Mogao sam birati između Intera, Juventusa ili Milana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Bayern Münchena i talijanske nogometne reprezentacije Luca Toni otkrio je za Sky Sports kako je 2006. godine imao prilike zaigrati za neki od tri najveća talijanska kluba, ali se opredijelio za ostanak u Fiorentini.
  • Imao sam priliku zaigrati za Inter u doba Calciopoli krize. Ali nakon sastanka s predsjednikom (Fiorentine) Andreaom Della Valleom shvatio sam da moram ostati u Fiorentini i pomoći joj u teškim vremenima. S Interom još nije bilo sve zgotovljeno, ali jako sam želio taj transfer. Da me je predsjednik pustio, otišao bih - rekao je Toni.

Talijanski je napadač tada otkrio da je godinu poslije imao priliku doći i u Juventus i Milan, ali je on odabrao Bayern München.

  • Bio sam jako blizu Milana, ali i Juvea i opet Intera. Imao sam puno opcija u talijanskoj ligi, ali odlučio sam se za Bayern jer je to velik klub i želio sam se osjećati ključnim kotačićem u momčadi pod svaku cijenu. Uostalom, bila je to lijepa gesta prema Fiorentini, budući da nisam otišao u neki konkurentski klub u Seriji A - završio je Toni, koji je po svom dolasku u redove bavarskog giganta zabio 49 golova za klub u svim natjecanjima.