34-godišnji Nijemac
312

Toni Kroos završava karijeru! U penziju odlazi kao jedan od najboljih veznjaka u historiji

E. B.
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Legendarni njemački reprezentativac Toni Kroos je šokirao sportski svijet i objavio da završava karijeru!

Tridesetčetvrtogodišnji Nijemac je dugo razmišljao o tome da li da nastavi karijeru nakon što mu ugovor s Real Madridom istekne 1. jula ove godine, a na kraju je odlučio da ode u nogometnu penziju.

Kroos je svoju konačnu odluku objavio na Instagramu u kojoj se zahvalio svima u Realu za deset divnih godina provedenih u Madridu.

"Donio sam odluku o završetku karijere nakon Eura. Uvijek sam govorio da će Real biti moj posljednji klub u karijeri. Sretan sam i ponosan što sam donio ovu odluku. Uvijek sam želio završiti karijeru na vrhuncu. Sada idemo po 15. titulu prvaka Evrope!", poručio je Kroos.

Kroos je prije Reala igrao i za Bayern i Bayer, a osvojio je 31 trofej s klubovima.

Ukupno je na klupskom planu u 751 utakmici upisao 73 gola i 165 asistencija, a osvojio je sve što se moglo osvojiti - od titula prvaka, Kupa i Superkupa Njemačke, titula prvaka, Kupa i Superkupa Španije, pa sve do Liga prvaka kojih ima čak pet, UEFA Superkupova, te Svjetskih klupskih prvenstava.

Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 108 utakmica uz 17 postignutih golova i 21 asistenciju, a osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014., te treće mjesto 2010. godine.

U penziju odlazi kao jedan od najboljih veznjaka u historiji. Bio je pravi lider na terenu i svojim pasovima i mijenjanjem ritma igre je bio uvijek ključni i nezamjenjivi igrač u svim ekipama u kojima je igrao.