Cottbus
0

VIDEO / Tomislav Piplica se u petak oprašta od nogometa

Totalsport
Tomislav Piplica
Tomislav Piplica
Ovog će se petka službeno od aktivne igračke karijere oproštajnom utakmicom rastati bosanskohercegovački nogometni golman Tomislav Piplica.

Utakmicu za 41-godišnjeg golmana, danas trenera golmana u njemačkom drugoligašu Energieju ali odnedavno i u bh. reprezentaciji, organizuje klub iz Cottbusa, u kojem je profesionalno dugokosi čuvar mreže sklon akrobatskim bravurama igrao neprekidno od 1998. do 2009. godine.

Stadionu Prijateljstva (Stadion der Freundschaft) prijeti obaranje ovosezonskog rekorda posjećenosti (15.140 gledatelja 26. aprila u derbiju protiv Uniona iz Berlina), s obzirom na to da je klub do utorka u podne prodao već 11.000 karata.

Omiljeni golman publici je priredio vatromet zvijezda. Timu Izabranih Energiejevih zvijezda, koja uključuje klupske legende poput Christiana Beecka, Detlefa Irrganga i Vasilea Miriute, Piplica je odlučio suprotstaviti ekipi po imenu "Team Piplica".

Za nju će igrati Tomini prijatelji i raniji saigrači poput Sergeja Barbareza, Zvonimira Solde i Davora Šukera. Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine najavljen je kao najveća zvijezda.

Prvi put u svojoj historijiklub iz Cottbusa, nekad grada u Istočnoj Njemačkoj Republici (DDR), priređuje oproštajnu reviju za jednog svog nogometaša.

U 11 sezona provedenih u sastavu Energieja Piplica je skupio 259 nastupa.