Nogomet
2

Tomić: Ne smije nas zavarati što je Široki Brijeg slabije plasirana ekipa na tabeli

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Žrijeb četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine donio je hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega, a prema mišljenju fudbalera Plemića Tomislava Tomića, bh. ljubitelje fudbala očekuju dvije odlične utakmice.

"Sigurno je da smo mogli i bolje proći jer derbi je uvijek derbi. Široki lošije stoji na tabeli u odnosu na nas koji smo opet nekako svima favoriti. Ne smije nas zavarati upravo to stanje. Očekuju nas dva teška susreta. Ipak, imamo prvo u glavi meč u Zenici, a onda se nadamo najboljem u Kupu", rekao je Tomić za Klix.ba.

Zrinjski proljetni dio prvenstva otvara gostovanjem u Zenici protiv Čelika, a prema najavama domaćina očekuje se spektakularna atmosfera zbog povratka Robijaša na tribine.

"Želimo da bude što bolja atmosfera na stadionu jer navijači mogu biti dodatni motiv. Ipak, oni ne igraju. Bolja smo ekipa i tako se moramo ponašati te dolazimo po tri boda u Zenicu", istakao je Tomić koji se dotakao i borbe za šampionsku titulu.

"Prvi smo na tabeli i zbog toga nas svako gura kao glavnog kandidata. Međutim, tu su i Željezničar i Sarajevo. Ima još puno kola da se igra, a najbolji nek osvoji titulu".