Nogomet
0

Tomaš Rosicky zaigrao nakon 18 mjeseci

Totalsport
Prvih je 45 minuta prijateljskog ogleda kod engleskog četvrtoligaša iz Londona, FC Barneta, odigrao češki nogometaš Arsenala Tomaš Rosicky.

Završilo je 2-2, poluvrijeme 1-1. Rosicky je odigrao prvo poluvrijeme utakmice noseći pritom kapitansku traku. Nije odigrao ništa naročito, ali to nije niti bitno u ovom trenutku. Zaigrao je nogomet u jednome službenom nastupu prvi put nakon što je šepajući napustio travnjak u FA Cup dvoboju protiv Newcastle Uniteda 26. januara 2008. godine.

Ovom je prilikom također za Wengerovu ekipu debitirao belgijski reprezentativni stoper Thomas Vermaelen, pristigao ovog ljeta iz nizozemskog Ajkaxa.

Zaigrali su otpočetka također Almunia, Gallas, Djorou, Silvestre i Aršavin, strijelac vodećeg gola na utakmici.

U drugom su poluvremenu na teren istrčala nova desetorica manje-više anonimnih Arsenalovih nogometaša. Među njima nije bilo Eduarda da Silve.

Prvi je poraz na pripremnoj turneji u Južnoafričkoj Republici, protiv Orlando Piratesa u Parktownu, upisao sastav Manchester Cityja. Drugoplasirana ekipa tamošnje lige u prošloj sezoni slavila je 2-0. Carlos Tevez gledao je utakmicu s tribina.

Prijateljske nogometne utakmice:

Barnet – Arsenal 2-2 (Yakubu 45, Charles 83 / Aršavin 43, Barazite)

Orlando Pirates – Manchester City 2-0

Peterboroigh – Aston Villa 0-3

Darlington – Newcastle 2-7

Rochdale – Everton 1-4 (Dagnall 19-11m / Duffy 8, Dawson 22-ag, Jo 32, 78)

Southampton – Ajax 1-4