Giovanni Trapattoni
0

"Toliko sam ljut da ne mogu niti pričati"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nezasluženo je francuska nogometna reprezentacija izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, barem kada je u pitanju druga dokvalifikacijska utakmica protiv Republilke Irske.

Pogotkom Nicolasa Anelke iz prvog susreta “tricolori” su u pariški susret krenuli s golom prednosti, no teško stečenu prednost u Irskoj nisu znali sačuvati. Štoviše, zgoditkom Robbieja Keane gostujuća je ekipa u 32. minuti imala osiguran produžetak, kojem su u nastavku ove dvije momčadi i pristupile.

Uz poljubac sreće (uz veliki sudački previd Henryjevog igranja rukom, te dvojca u zaleđu) William Gallas u dodatnim je minutama odveo momčad Raymonda Domencha u Južnoafričku Republiku i ostavio boljeg sudionika ovog dvoboja razočaranog i ljutitog.

Upravo se takvime opisao i izbornik Iraca Giovanni Trapattoni nakon “gorkoga iskustva”.

"Toliko sam ljutit da ne mogu niti pričati. Odigrali smo izvrsnu utakmicu u kojoj su svi Europljani mogli vidjeti da smo zaslužili pobjedu ili barem jedanaesterce."

"Sve što tražim je fair-play, a učinjena je velika greška. Sudac je mogao pitati Henryja je li igrao rukom. Bilo je očito, preočito, da su pogriješili u dvije situacije (ofsajd i ruka) ", kazao je Trapattoni.