26. kolo
28

Tok utakmice: Zrinjski - Velež 1:0

E. B.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Veleža su danas od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrali utakmicu 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a direktan tekstualni prijenos mogli se pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice. Zrinjski - Velež 1:0 (Ćuže 9')

90+1' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

90' - Nevjerovatna greška Halilovića, Tičinović je izašao sam pred Hadžikića, koji opet sjajno brani.

87' - Šturm je centrirao, Guliashvili je na drugoj stativi šutirao u padu, ali neprecizno.

85' - Zrinjski u finišu susreta čuva prednost, Velež pokušava doći do boda.

81' - Ušli smo u posljednjih desetak minuta susreta.

70' - Velika prilika za Zrinjski! Već u narednom napadu Zrinjski je imao dva zicera! Prvo je Hadžikić odbranio sjajno Malekinušiću, a zatim i Kišu.

69' - Velika prilika za Velež! Nova lijepa akcija Veleža, Šturm je prošao po lijevoj strani, uposlio Haskića koji ostavlja loptu Haliloviću, a on je pogodio stativu! Ovo je bila druga stativa koju su pogodili igrači Veleža!

66' - Guliashvili je sada izblokiran prilikom šuta sa 15 metara, lopta je otišla u korner. Poslije kornera bez opasnosti po gol Marića.

63' - Vehabović i Suljić su sada dobili žute kartone.

55' - Sada je u toku mirniji period igre, ništa se značajno ne dešava u ovim trenucima na terenu.

50' - Čaić je pogodio, ali je dosuđen ofsajd. Diskutabilna odluka! Zaista su u pitanju bili milimetri da li je Čaić bio u ofsajdu ili ne!

49' - Peljto pokazuje žuti karton Ramiću.

48' - Velika šansa za Zrinjski! Sada nova prilika za domaće, Kiš je savladao Hadžikića, no Hrkač izbacuje loptu ispred svog gola!

47' - Velika šansa za Zrinjski! Sjajna akcija Zrinjskog iz tri poteza. Duga lopta prema Bilbiji, on prebacuje na drugu stativu, no finalni šut Malekinušića je bio veoma loš.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Zrinjski - Velež 1:0 (Ćuže 9')

45+1' - Igrat će se još samo dvije minute sudijske nadoknade. Iznenađujuća odluka Peljte s obzirom na broj prekida igre u prvom poluvremenu.

42' - Velika prilika za Velež! Guliashvili je pogodio stativu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara!

36' - Oreč je dobio žuti karton.

29' - Sada se pomoć ukazivala dvojici igrača Veleža.

28' - Malekinušić je pokušao sa 20 metara, Hadžikić je rutinski uhvatio loptu.

27' - Velež pokušava napraviti pritisak, no u ovim trenucima se igra između dva kaznena prostora.

25' - Bradarić ipak mora izaći iz igre, ulazi Kiš.

24' - Bradarić je ponovo na zemlji. Ponovo mu se ukazuje pomoć.

23' - Ramić je sada pokušao ugroziti gol Veleža sa 30 metara, ali je šutirao veoma loše.

21' - Srećom, Bradarić će moći nastaviti utakmicu. Dvije minute smo izgubili u ovom prekidu igre.

19' - Bradarić se, sada, izgleda teže povrijedio prilikom duela sa Čaićem.

12' - Sada je Velež zaprijetio. Šturm je centrirao, a Haskić glavom sa 15 metara šutira pored gola.

9' - GOOOL!!! Zrinjski je poveo! Ivančić je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Šunjić glavom spustio loptu, a Ćuže postiže sedmi gol ove sezone!

5' - Velež je izveo prvi korner, no bez opasnosti za gol Zrinjskog.

1' - Susret je počeo. Već u prvom napadu Zrinjski je zaprijetio, ali je Bilbijin šut izblokiran.

15:59 - Igrači izlaze na teren, susret će uskoro početi.

15:55 - Glavni sudija utakmice je Irfan Peljto, a asistiraju mu Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević.

15:52 - Važno je napomenuti da Klafurić zbog akumuliranih žutih kartona neće moći voditi svoju ekipu u mostarskom derbiju, te će susret gledati s tribina.

15:50 - "Derbi je uvijek poseban, pogotovo gradski derbi. Znamo da svugdje u svijetu nosi dodatne konotacije. To nije samo obična utakmica, to je nešto posebno. Isto tako i naš gradski derbi nosi takve stvari sa sobom. Ulazimo u dobroj formi u taj susret, ali ulazi i Zrinjski koji još uvijek ima ambicije za naslov prvaka. Kao u svakoj utakmici, idemo na pobjedu, to je naš stil, mi se uvijek nadigravamo i tako će biti i u ovoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede", poručio je strateg Veleža Dean Klafurić.

15:47 - "Što se tiče derbija, tu nema puno da se priča, oduzima i dodaje. Jučer sam igračima rekao ako poštujete ovaj klub i volite navijače kao što oni vas vole, od vas tražim da teren 'uzorete' u subotu. Mi igramo doma, mi smo Zrinjski, mi branimo titulu, osvajači smo duple krune i trebamo dati ne maksimum, već više od maksimuma", poručio je trener Zrinjskog Željko Petrović u najavi utakmice.

15:44 - Tabela Wwin lige trenutno izgleda ovako:

15:42 - U današnjoj prvoj utakmici nogometaši GOŠK-a su pobijedili kao gosti ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:1 i dodatno su zakomplikovali situaciju na dnu tabele.

15:38 - Ulog na današnjoj utakmici je veliki. Zrinjski ima imperativ pobjede kako bi zadržao korak za vodećim Borcem, dok Velež želi ostati na trećem mjestu koje vodi u Evropu.

15:33 - Sa svojim navijačima solidarisala se i Uprava Veleža koja je odlučila ne doći na današnji susret.

15:31 - Zbog tih dešavanja je današnji duel označen kao meč visokog rizika, a MUP HNK se odlučio na najnepopularniju mjeru - zabranio je dolazak na utakmicu navijačima Veleža, te će večeras na tribinama biti samo navijači Zrinjskog.

15:28 - Podsjetimo, utakmica je imala neželjenu uvertiru nakon što su navijači Veleža oduzeli veliki broj transparenata navijačima Zrinjskog Ultrasima.

15:25 - Veliki broj policije je na mostarskim ulicama kako ne bi došlo do navijačkih incidenata. Kako javlja reporter portala Klix.ba iz Mostara, stanje na ulicama je mirno.

15:25 - Poznati su i sastavi za današnji mostarski derbi.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Bilbija.

[FBPOST]https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/posts/pfbid02qJ2ob5m7qLeKcH8h3pxBdbBSiWL9urBv9SxK7LEA5aYprifEJeCrApADMAmWS1bLl[/FBPOST]

Velež: Hadžikić, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami.

[FBPOST]https://www.facebook.com/velez.fk/posts/pfbid0ExhHZdBdY9fVgtZP5AehnMbE7sSWJ4n8TWfD3cbTNKkxUyAjYYABH7ztWtA3YVJKl[/FBPOST]

15:25 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 26. kola Wwin lige BiH između Zrinjskog i Veleža. Susret se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 16 sati.