Konferencijska liga
42

Tok utakmice: Zrinjski - Slovan 1:0

H. H.
Detalji s utakmice između Zrinjskog i Slovana (Foto: G. Š./Klix.ba)
Na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrao se prvi meč play-offa UEFA-ine Konferencijske lige između Zrinjskog i slovačkog Slovana (1:0), a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Zrinjski - Slovan 1:0

90' - Igrat će se četiri minute sudijske nadokade.

Zrinjski - Slovan 1:0 (Bilbija 89')

89' - GOOOOOOOOOOOL! Zrinjski vodi 1:0. Ćuže je ubacio, a Bilbija je fenomenalno skočio i glavom pogodio za erupciju oduševljenja.

84' - Još jedna stopostotna šansa! Udarac Barišića glavom nakon kornera je otišao pored gola.

79' - Kakva šansa! Nakon ubačaja Ćorluke najviše je skočio Bilbija i glavom je šutirao tik pored gola.

69' - Crveni karton za Slovan! Barseghyan je simulirao i dobio je drugi žuti karton.

63' - Prečka je spasila Slovan! Ubacio je Tičinovič, a lopta je u nezgodnom luku pala na prečku.

56' - Nevjerovatna šansa! Prvo je udarac Jukića sjajno odbranio golman Slovana, a odbijena lopta je pogodila Bilbiju u glavu i na putu do prazne mreže ipak je otišla pored gola.

51' - Nešto mirniji početak drugog dijela, iako je Slovan malo angažovaniji.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

Zrinjski - Slovan 0:0

44' - Nova dobra šansa! Ćuže je ostavio povratnu loptu za Kamenara koji je sa 13-14 metara šutirao visoko preko gola.

39' - Sada je pokušao i Savić sa preko 20 metara, ali lopta je otišla pored desne stative. Već u narednoj akciji Kamenar iz dobre pozicije šutira preko gola.

36' - Jukić je šutirao iz velike udaljenosti, ali pored gola.

34' - Velika šansa za Slovan! Green je šutirao iskosa, ali Ćondrič je sjajno odbranio. Čini se da se gosti bude i sve više su na polovini Zrinjskog.

28' - Zrinjski je mnogo bolji rival, samo nedostaje gol. Sada je Kamenar šutirao lijevom nogom pored gola. Već sedmi udarac ka golu gostiju.

22' - Nova šansa! Fenomenalan udarac Jukića sa 25 metara brani Chovan. Veliki pritisak Zrinjskog.

19' - Još jedna velika prilika za Zrinjski! Kashia je nakon centaršuta Ćorluke nespretno zahvatio loptu i zamalo je postigao autogol. Lopta ipak ide pored gola.

18' - Kakva šansa! Bilbija je fenomenalnim pasom pronašao Kamenara koji je bio sam ispred golmana gostiju, ali je Chovan odbranio njegov udarac iskosa.

15' - Gosti se za sada samo brane, a Zrinjski strpljivim napadima pokušava ugroziti njihov gol.

9' - Dobar početak bh. prvaka koji ima više od igre u uvodnim minutama. Izveli su i prvi korner, ali nije bilo opasnosti po gol Slovaka.

3' - Prvi napad Zrinjskog. Ilinković se namjetio na udarac sa 20 metara, ali šutirao je preko gola.

1' - Počela je utakmica Pod Bijelim Brijegom.

19:55 - Kako su istakli iz Zrinjskog, karte za večerašnji duel su rasprodate, a zamolili su sve posjetitelje večerašnje utakmice da se suzdrže od bilo kakvog oblika nedoličnog ponašanja uoči, za vrijeme i nakon utakmice.

19:50 - Zanimljivo, ovo će biti drugi okršaj Zrinjskog i Slovana. Prije 13 godina mostarski klub je savladao Slovan kod kuće rezultatom 1:0 u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka zahvaljujući pogotku Krešimira Kordića, no u uzvratu je izgubio sa 4:0.

19:45 - "U slovačkoj javnosti svi očekuju da će proći. Tako da je na njima pritisak, a s druge strane mi nemamo šta izgubiti. Ja želim da moji igrači uživaju. Došli smo do play-offa, a na početku kvalifikacija sam rekao da sanjam da nešto možemo napraviti u Evropi. To se polako ostvaruje i imamu priliku generacije da napravimo nešto što do sada nije zabilježeno u bh. nogometu i nadam se da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice. Moja ekipa uvijek igra da pobijedi i tako ćemo igrati i sada", rekao je u najavi meča trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

19:40 - Slovan je izuzetno jaka ekipa, no nije nepremostiva prepreka za Plemiće.

Prvak Slovačke u svojim redovima ima čak 11 reprezentativaca, a najzvučnija imena su Slovak Juraj Kucka, te Srbijanac Ivan Šaponjić, nekadašnji igrač Patizana, Benfice i Atletico Madrida.

19:35 - Prvaka naše zemlje od historijskog uspjeha bosanskohercegovačkog nogometa - ulaska u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, dijele još samo dvije utakmice.

19:30 - Trener Zrinjskog u ovom meču ne može računati na ponajboljeg igrača Niku Jankovića koji ima žute kartone, a od ranije je van stroja Slobodan Jakovljević.

Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Ilinković, Kamenar, Jukić, Bilbija.

Slovan: Chavan, Medvedev, Pauschek, De Marco, Kashla, Barseghyan, Chekvetadze, Konkava, Agbo, Šaponjić, Green.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice play-offa UEFA-ine Konferencijske lige između Zrinjskog i slovačkog Slovana. Meč se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.