Pratite i ostale mečeve
2

Uživo / Tok utakmice: Željezničar - Posušje 3:0

D. P.
Na Grbavici se igra vrlo važan duel za oba tima (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Utakmica Željezničara i Posušja igra se na stadionu Grbavica od 17 sati, a možete je pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba, a tu ćete moći pratiti i rezultate sa svih ostalih pet utakmica koje se igraju u istom terminu.
Svi rezultati UŽIVO:

Borac - Sloboda 3:2

Igman - Tuzla City 0:1

Široki Brijeg - Sloga 1:0

Velež - Sarajevo 3:5

Željezničar - Posušje 3:0

Zrinjski - Leotar 2:1

FT! Kraj utakmice! Velika pobjeda Željezničara.

90+4' - Amoah postiže gol za konačnih 3:0.

88' - GOOOOL! Štilić siguran s bijele tačke.

87' - Penal za Željezničar i crveni karton za Pavlovića zbog rušenja Santosa.

84' - GOOOOL! Armin Hodžić pogodio nakon velike inicijative Plavih. Primio je loptu, ali je i igrao rukom te je gol izazvao žestoke proteste gostujućih igrača.

79' - Ponovo Krpić jedan na jedan i ponovo odbrana Kukića! Izašao je napadač Plavih sam po desnoj strani na golmana Posušja, ali nova nevjerovatna intervencija danas nesavladivog Kukića.

76' - Petnaestak minuta nade za Plave da dođu do toliko željene pobjede. Nevjerovatno zvuči podatak da nismo još uvijek vidjeli gol s obzirom na velike šanse koje smo vidjeli.

72' - Stopostotna šansa koja se ne može izbrojati. Kukić je odbranio udarac Mekića, a prikucanu loptu Krpić glavom šalje pored gola.

68' - Ofanziva ne može biti jača na Grbavici. Sada pokušaj Štilića nakon povratne lopte, matiran je bio Kukić, ali lopta pogađa gornji dio mreže s vanjske strane.

65' - Još jedan nevjerovatan promašaj Željezničara. Santos je izašao sam pred Kukića, ali je odbranio golman Posušja.

63' - Mekić šutira s distance, ali ponovo lopta odlazi preko gola. Treći njegov pokušaj danas.

61' - Fantastična šansa sada za Posušje. Nakon kornera s desne strane, glavom je šutirao Begić, ali Muftić nekako odbija loptu u korner.

58' - Nevjerovatno šta je uradio Krpić. On i Amoah izašli su sami na golmana Posušja, ali nije dodao, već je šutirao i odbranio mu je Kukić. Sebičnost koja se može skupo platiti.

54' - Fantastična šansa za Plave! Makazice Santosa odbranio je golman Kukić refleksnom intervencijom.

49' - Željezničar ofanzivno krenuo u drugi dio, Posušje prilično zatvoreno, brani bod.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, veliki rez u Željezničaru. U igri su Galić, Santos i Hodžić. Iz igre su izašli Beća, Jašarević i napadač Hodžić.

Poluvrijeme na Grbavici. Pravo je čudo kako nismo vidjeli gol u završnici jer je bilo svega, na obje strane.

45+1' - Igrat će se tri minute nadoknade.

45+1' - Nevjerovatna serija promašaja Željezničara i nerealno je kako lopta nije ušla u gol. Nakon gužve, na dva metra od gola lopta je pogodila Amoaha, ali otišla tik pored stative gola Posušja.

44' - Mekić hvata sjajan volej, ali Kukić odbija u korner.

41' - Sada i pokušaj Jovića s lijeve strane, ali udarac odlazi preko gola Željezničar. Posušje bolje u finišu prvog dijela.

39' - Prečka spašava Željezničar. Brković je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je okvir gola bio saveznik domaćina.

38' - Gosti su tražili crveni karton za Cocalića nakon starta, no dobio je samo žuti. Uslijedio je žestok protest igrača Posušja.

35' - Slab udarac Armina Hodžića. Namjestio se na desnu nogu, ali šutirao daleko preko gola Posušja.

29' - Beganovićev udarac iz slobodnjaka ide pravo u živi zid. Djelovalo je opasnije.

25' - U međuvremenu je Sarajevo povelo u Mostaru, što odgovara i Željezničaru pa su navijači Željezničara aplauzima to ispratili.

20' - Nova velika šansa za Željezničar! Amoah je glavom šutirao iz peterca nakon ubačaja s lijeve strane, a lopta odlazi nekoliko centimetara od gola.

17' - Željezničar evidentno pojačava. Sada je izblokiran šut Mekića s distance.

16' - Odlična šansa za Hodžića, pokušao je lobovati Kukića, ali lopta odlazi pored gola.

15' - Udarac Beganovića, koji je išao ka golu Posušja, je izblokiran.

9' - Samir Bekrić je izašao iz igre i oprostio se od nogometa, a Grbavica ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom i uzvikivanjem njegovog imena. U igri ga je zamijenio Semir Štilić.

8' - Korner i za Posušje, prvi na današnjoj utakmici.

4' - Na Grbavici je Željezničar izveo prvi korner, ali bez opasnosti.

4' - Golovi već na ostalim utakmicama. Velež vodi protiv Sarajeva, a Tuzla City vodi u Konjicu protiv Igmana.

1' - Počela je utakmica u sjajnoj atmosferi na Grbavici. Čini se da je stadion gotovo ispunjen do posljednjeg mjesta.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

16:58 - Igrači su izašli na teren uz himnu "Grbavica". Plave s kapitenskom trakom predvodi Samir Bekrić, koji se danas oprašta od nogometa.

16:54 - Glavni sudija meča je Elvedin Topuzović iz Tuzle. Pomagat će mu Tarik Mulasmajić i Aleksandar Smiljanić, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

16:50 - S druge strane, trener Posušja Branko Karačić zahvalio se navijačima na podršci u duelu protiv Borca te istakao da očekuje lijepu atmosferu na Grbavici.

"Zahvaljujemo se svim navijačima na podršci po onako ružnom vremenu i nadamo se da će doći u velikom broju u Sarajevo. Mi svoju računicu imamo i puni samopouzdanja idemo u fantastičnu atmosferu na Grbavicu", rekao je Karačić.

16:47 - Trener Željezničara Nermin Bašić oprezan je uoči posljednjeg domaćeg meča.

"Utakmice poslije derbija su uvijek specifične, puno se potrošite u tim utakmicama i date puno emocija, tako da očekujem jednu jako tešku utakmicu, prije svega zbog svojih momaka. Ono što želim istaći, a to je da znamo jako dobro gdje smo bili prije 30 dana, i to nam je dodatna motivacija da se ne vratimo tamo. Ali, to nam je znak da moramo biti jako oprezni, ponizni i čvrsto na zemlji, jer igramo dvije jako teške utakmice", rekao je Bašić na konferenciji za medije uoči utakmice.

16:41 - Kako i četvrto mjesto u Premijer ligi BiH vodi u evropska takmičenja, tako je Željezničar na dva kola prije kraja u poziciji da sam odlučuje o svojoj sudbini. Ima dva boda više od pratitelja Veleža i Širokog Brijega.

S druge strane, Posušje se nalazi na tri boda od zone ispadanja i svaki osvojeni bod mnogo bi ih pribiližio opstanku.

16:30 - Gotovo da nije potrebna najava kada je u pitanju važnost duela. Željezničaru je pobjeda neophodna u borbi za Evropu, koju bi mogao danas i ozvaničiti ukoliko se neki rezultati poklope na drugim terenima, dok je Posušju svaki bod važan u borbi za opstanak.

16:30 - Poznati su sastavi za današnji meč. Trener Plavih Nermin Bašić priredio je pravo iznenađenje, pošto je od starta na terenu iskusni Samir Bekrić, koji se danas oprašta od Željezničara. On će igrati od prve minute, a na klupi su Semir Štilić i Clarismario Santos.

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Beganović, Mekić, Beća, Bekrić, Amoah, Hodžić i Krpić.

HŠK Posušje: Kukić, Lučić, Krišto, Maglica, Dadić, Roca, Bešlić, Begić, Brković, Jović i Boban.
16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Posušja. Duel se igra na Grbavici s početkom u 17 sati.