Konferencijska liga
0

Tok utakmice: Željezničar - Neftci 2:2

D. P.
Utakmica se igra u sjajnoj atmosferi (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Stadion Grbavica bio je domaćin utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Neftci Bakua (Azerbejdžan), a mogli ste je uživo pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice: Željezničar i Neftci odigrali su 2:2 u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige

90+8' - Mekić šutira silovito s distance, ali golman Neftcija hvata.

90+5' - Gol kakav se postiže jednom u karijeri! Hadžiev je uhvatio volej nakon kornera i postigao spektakularan gol. Dugo ljepši pogodak nismo vidjeli na bh. terenima.

90+4' - Dubačkić odlično interveniše iz peterca i izbacuje u korner nakon dobre šanse za Neftci.

90+3' - Nema uzbuđenja u nadonkadi. Lopta je u posjedu gostiju, ali ništa konkretno nisu napravili.

90' - Osam minuta nadoknade.

87' - Temperamentni trener Željezničara Nermin Bašić dobio je žuti karton zbog prigovora.

86' - Dobra kontra Željezničara, Galić je istrčao po desnoj strani i ubacio prema Turanjaninu, ali je intervenisala odbrana Neftcija.

81' - Napada Neftci, ali bez ikakvog smisla. Odlično se Željezničar brani i čuva prednost od jednog gola.

77' - Umjesto napadača Krpića, u igri je stoper Dubačkić. Trener Bašić još jednom mijenja formaciju.

73' - Još jednom lijep dekor na Grbavici. Navijači Željezničara blicevima svojih mobilnih uređaja priredili su sjajne prizore na sve četiri tribine.

72' - Mulalić je gotovo nesavladiv! Istrčao je pred Ozobića, koji je sam bio pred njim, ali je uhvatio loptu.

68' - Mladi Turanjanin ulazi u igru kod Željezničara umjesto Drlje. Šansa da se pokaže pred navijačima Željezničara.

65' - Igra se većinom na sredini terena. Plavima to u potpunosti odgovaraju jer imaju pozitivan rezultat.

61' - Golman Mulalić brani još jedan zicer. Lebon je bio sam na pet metara, ali je ispred njega utrčao golman i odbranio mu udarac.

56' - Drljo pokušava s distance, ali je siguran golman Neftcija. Bila je to dobra kontra Plavih.

54' - Sada malo zatišje na terenu. Željezničar odlično brani vodstvo.

50' - Reagovala je i hitna i sve je u redu s golmanom Željezničara Mulalićem. Pravovremenom reakcijom ljekara, odmah je došao svijesti i vratio se na gol Plavih.

49' - Velika šansa sada i za Željezničar. Krpić je uzeo loptu golmanu Brkiću, obišao ga, ali iskosa je šutirao nakon čega je njegov udarac izblokiran.

48' - Mulalić odbranio zicer iz indirekta i ostao bez svijesti. Nadamo se da će sve biti u redu s golmanom Željezničara.

47' - Indirektan udarac za Neftci! Golman Mulalić je uhvatio loptu u ruke nakon što mu je njegov igrač vratio loptu i bit će to velika šansa za Azerbejdžance.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme na Grbavici, Željezničar vodi rezultatom 2:1.

45+10' - GOOOOOOOOL! Fantastičan pogodak Amoaha, Grbavica je ponovo proključala. Odigrali su domaći sjajnu akciju, Amoah je driblingom bacio na pod čuvara te onda sjajno pogodio mrežu gostiju.

45+5' - Najbolja šansa za Neftci osim postignutog gola. Ozobić je prošao po desnoj strani, pobjegao čuvarima i iz trka šutirao tik pored stative gola Željezničara.

45+1' - Osam minuta sudijske nadoknade prvog dijela.

45+1' - Žuti kartoni za Ovčinu, Drinu i Saifa, koliko se moglo vidjeti.

45' - Pravi haos na terenu! Ovčina je žestoko reagovao nakon faula s leđa i udario je jednog igrača gostiju. Nakon toga nastalo je višeminutno koškanje i bit će brojne sankcije.

43' - GOL! Neftci je poravnao nakon gola Lebona. Iskoristio je grešku Drine.

43' - Edin Biber je prvi zapisani igrač danas.

41' - Dok na terenu nema mnogo uzbuđenja, vi možete pogledati koreografije Manijaka na današnjoj utakmici. Pogledajte ih u linku ispod.

38' - Jaber pokušava s velike distance, ali lopta odlazi preko gola. Gosti i dalje potpuno bezopasni.

35' - Hendikep za Željezničar! Povrijeđeni bek Jašarević ne može nastaviti utakmicu, a zamijenio ga je Ovčina.

32' - Opasnost pred golom Neftcija! Amoah je pokušao iz okreta, ali je Yuri reagovao i izblokirao pokušaj.

31' - Mekićev udarac s distance je izblokiran, bit će novi korner za Željezničar.

28' - Gosti su preuzeli kontrolu lopte nakon primljenog gola, ali nemaju ideju. Željezničar stoji čvrsto i odlično.

25' - Ukazivala se pomoć i Amaru Drini, ali će mladi stoper Željezničara također biti spreman za nastup.

22' - Mekić se u međuvremenu vratio i spreman je za nastavak utakmice. Koliko zasluga ide strijelcu Hačariću, toliko ide i Mekiću zbog besprijekornog centaršuta.

20' - Gosti imaju gotovo 70 posto posjeda lopte, ali bez pravih šansi.

16' - Opasan Željezničar i nakon gola. Amoahov udarac je izblokiran, a u međuvremenu se povrijedio asistent Mekić.

Željezničar - Neftci 1:0 (Haračić 14')

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

14' - GOOOOOOOOOL! Željezničar vodi rezultatom 1:0. Mekić je jednim driblingom po lijevoj strani izbacio dvojicu nogometaša, a onda divno centrirao za Haračića koji pogađa glavom za vodstvo Plavih.

13' - Prvi dobar napad Željezničara. Haračić je poveo kontru, odigrao za Krpića, ali je intervenisano u korner. Prvi korner za Željezničar.

10' - Prva šansa na utakmici! Saief je napravio prodor po desnoj strani, a onda se namjestio na lijevu nogu i šutirao, lopta odlazi pored gola.

9' - Novi dobar napad gostiju, ovoga puta je Lebon prošao po lijevoj strani, ali ga je uspio zatvoriti Galić. Neftci znatno opasniji.

5' - Na svu sreću po domaće, Amoah se uspio vratiti na teren. U uvodnim minutama nešto više loptu kontrolišu gosti iz Azerbejdžana.

2' - Novi problem za Plave već na startu. U drugoj minuti se povrijedio Joseph Amoah i trenutno mu se ukazuje pomoć.

1' - Počeo je meč na Grbavici! Sretno bh. predstavniku u Evropi.

20:57 - Svi su na terenu i uskoro se očekuje početak utakmice.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

20:53 - Igrači oba tima spremni su za izlazak na teren, a trenutno navijači Željezničara pjevaju himnu Grbavica.

20:46 - Igrači oba tima imaju idealne uvjete za igru. Posljednjih dana velike vrućine vladale su u glavnom bh. gradu, no od jučer je situacija drugačija i trenutno je u Sarajevu 19 stepeni, što su idealni uslovi za odigravanje večerašnjeg meča.

20:42 - Utakmicu će suditi estonska ekipa na čelu s glavnim sudijom Jurijem Frischerom. Pomagat će mu Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti sudija je Kevin Kaivaja.

20:35 - Grbavica je popunjena već više od sat vremena. Iako je do utakmice ostalo mnogo, horski je otpjevana pjesma "Dunavom brodovi plove". Pogledajte je u sljedećem linku.

20:30 - Već je poznato i na koga bolji iz ovog duela ide jer je održan žrijeb. Bolji iz dvomeča Željezničar - Neftci igrat će protiv boljeg iz dvomeča Bešiktaš - Tirana u trećem pretkolu. Ako se ne desi neka prvorazredna senzacija, turski velikan Bešiktaš bit će rival Željezničara ili Neftcija.

20:30 - Nakon što je u prvom pretkolu na Grbavici viđen pravi spektakl pred više od 13.000 gledalaca, isto će biti ponovljeno i večeras. Željezničar je sve ulaznice rasprodao još prije tri dana.

20:30 - Poznati su sastavi za večerašnji duel. Trener Plavih Nermin Bašić imao je dosta problema s povrijeđenim i viroznim igračima, a ponovo je i rotirao sastav.

Željezničar: Mulalić, Jašarević, Kosorić, Drina, Galić, Biber, Mekić, Drljo, Amoah, Krpić i Haračić. Na klupi su: Muftić, Beća, Cocalić, Dubačkić, Gasal, Musić, Ovčina, Pašić, Šemdin, Štilić i Turunjanin.

Neftci: Brkić, Buludov, Yuri, Tamas, Aliev, Jaber, Mahmudov, Israfilov, Saief, Lebon i Ozobić. Na klupi su: Cafarov, Mamadov, Alibayli, Bogomolski, Hadžiev, Haćverdi, Koffi, Salahli, Jusifli i Zulfugarli.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Neftcija iz Bakua. Duel počinje na stadionu Grbavica s početkom u 21 sat.