Premijer liga BiH
5

Tok utakmice: Željezničar-Borac 2:0

S. G.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara večeras su na svom terenu rezultatom 2:0 savladali Borac, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ove utakmice.

90' Kraj utakmice na Grbavici! Željezničar i više nego zasluženo dolazi do tri boda.

90' Pet minuta sudijske nadoknade. Pritisak Borca se nastavlja.

89' Bilo je jako opasno sada pred golom Plavih. Lopta se odbijala kako od jedne tako i od druge, ali na kraju završava u novom korneru za goste.

88' Novi pritisak Banjalučana. Bit će korner za goste.

85' Oglasio se sudija Njegomirović nakon kornera u kojem je fuliran golman Muftić kojem se sada ukazuje pomoć.

81' Nekontrolisan udarac Cortesa ide visoko preko gola Plavih.

80' Deset minuta do kraja utakmice.

78' Borac preuzima terensku inicijativu, ali teško da ovakvom igrom mogu do gola koji bi ih vratio u život.

74' Bez većih uzbuđenja u ovim momentima. Plavi su sve bliži pobjedi u premijernoj utakmici.

70' Najbolja prilika za Borac ide u nepovrat. Nakon nesporazuma između odbrane Plavih i golmana Muftića lopta stiže do Corteza koji šutira i pogađa stativu! U nastavku napada Barsky šutira visoko preko gola.

67' Ponovo je Amoah zaprijetio gostima, njegov udarac ide pravo u ruke golmana Borca.

64' Borac ponovo prijeti i opet je to bilo iz prekida. Ovaj put slobodnjak iz povoljne pozicije je izveo Mihajlović, lopta od živi zid ide u korner.

61' Vranješ je oprobao svoj udarac iz slobodnjaka, ali Muftić to bez problema hvata. Ovo je inače bio prvi udarac u okvir gola Plavih.

58' Umalo da Mekić dođe do het trika! Pravu je vječnost trajao ovaj napad Željezničara kojeg je strijelac dva pogotka okončao silovitim udarcem, ali golman je to uspio obraniti.

55' Trener Borca u ovom momentu pravi tri izmjene, vidno nezadovoljan igrom svojih izabranika.

54' GOOOOOOOOL! Sjajni Nedim Mekić dolazi i do drugog gola večeras! Željin veznjak je centrirao, a lopta vara golmana Mijatovića i završava u mreži gostiju!

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

51' I nakon gola domaćin se ne zaustavlja. Uporan je bio Jašarević koji centrira, a Gasal iz praktički nemoguće pozicije nekako uspjeva šutirati i pogoditi stativu gostiju!

48' GOOOOOOOL! Željezničar je i više nego zasluženo poveo s 1:0! Nedim Mekić je naletio na jednu loptu nakon velike gužve i smjestio je pravo u mrežu Banjalučana!

46' Odma na startu Plavi prijete! Gasal iz dobre pozicije šutira iskosa, lopta ide tik pored gola!

46' Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu Grbavica. Promjena u ekipama na pauzi nije bilo.

45' Kraj prvog poluvremena na stadionu Grbavica. Željezničar je bio mnogo bolji rival, imao je nekoliko dobrih prilika, ali na pauzu se ipak ide bez pogodaka.

45' Ovo je bila jedina, a ujedno i najbolja šansa za goste. Dvije minute sudijske nadokande.

43' Sjajna prilika za Borac odlazi u nepovrat! Dugo je trajala ta akcija, Cortes je proigrao Kvržića, a kapiten gostiju loptu poslao tik pored stative Željezničara.

40' Sami je finiš prvog dijela igre. Borac se sada oslobodio i igrači gostujućeg tima imaju loptu u svom posjedu.

38' Sudija Njegomirović je za goste dosudio jedan diskutabilan prekršaj. Ubacio je Predragović, ali opasnosti za Muftića nije bilo.

35' Amoah je večeras vidno raspoložen. Igrač iz Gane je kao brzi voz pretrčao Predragovića i ubacio, gostujuća odbrana to nekako uspjeva očistiti.

32' Gostujući golman Mijatović žali se na povredu nakon jednog duela, no sa njim bi sve trebalo biti uredu.

30' Napadi Željezničara ponovo su splasnuli, a samim tim i intezitet ove utakmice. Borac kao da je došao samo da se odbrani i osvoji makar bod.

25' Krpić ponovo u prilici. Sada je glavom šutirao nakon kornera iz teške situacije, dok su na njemu bila dva čuvara, lopta ide pored gola gostiju.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

22' Borac se konačno oslobodio presinga Željezničara, no i dalje ne uspjevaju da zaprijete Muftiću.

18' U ovim trenucima na stadion ulaze navijači Borca, popularni Lešinari, koje su domaći pozdravili salvom zvižduka i himnom "Jedna si jedina."

15' Iza nas je 15 minuta igre na stadionu Grbavica. Potpuna terenska inicijativa plavog tima. Sa druge strane gosti iz Banja Luke nisu pokazali apsolutno ništa.

14' Nova sjajna akcija Plavih. Odlično su kombinovali Amoah i Jašarević, ovaj drugi je jako šutirao, Mijatović to brani krajnjim naporom snage.

11' Krpić se ponovo našao u prilici. Ponovo je korpulentni napadač pobjegao svojim čuvarima i silovito opalio preko gola!

10' Nakon uvodne inicijative domaćih intezitet igre je opao. Banjalučani za sada potpuno bezopasni.

7' Početak utakmice je kasnio zbog bizarnog razloga. Naime, gostujući igrač Herera na ovoj utakmici nosi pogrešan broj na dresu.

5' Plavi mnogo bolji na startu ove utakmice. Amoah je prodao par sjajnih finti svojim čuvarima i ubacio, odbrana Borca to panično izbacuje u korner.

3' Sjajna prilika za Željezničar već u 3. minuti! Gasal sjajno proigrava Krpića, ovaj bježi odbrani Borca i iz teške pozicije šutira, ali golman brani taj udarac!

2' Neprecizan udarac Mekića sa distance, lopta ide visoko preko gola. U igru će je vratiti golman Mijatović.

1' Utakmica je upravo počela uz nekoliko minuta kašnjenja!

20:46 Početak utakmice će kasniti koji minut.

20:40 U ovim se trenucima emituje himna Željezničara. Sve je spremno za spektakl na Grbavici.

20:35 Tribine stadiona Grbavica se polako pune i igrači će imati priliku zaigrati u još jednoj sjajnoj atmosferi. Stvorena je i tampon zona kako bi stigli i navijači gostujuće ekipe.

20:32 Dodajmo i to kako na ovom susretu neće biti emitovana muzika kao inače zbog tragedije u Gradačcu, izuzev himne Grbavice koja se intonira prije svakog meča Plavih.

20:30 Kod Plavih debi će odmah po dolasku upisati novopečeni nogometaš Mehmed Ćosić, dok je kod gostiju na golu crnogorski čuvar mreže Mijatović koji je također tek stigao.

20:25 Treneri oba tima Nermin Bašić i Vinko Marinović odabrali su početne postave za ovaj susret.

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Gasal, Galić, Amoah, Jašarević, Rustemović, Ćosić.

Borac: Mijatović, Čelić, Makarić, Barsky, Cortes, Predragović, Herera, Kvržić, Blagaić, Šušić, Mihajlović

20:23 Poštovani čitaoci portala Klix.ba dobro vam večer i dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice Željezničar-Borac.