Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Tuzla City - Velež 2:1

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Na stadionu Tušanj u Tuzli igrao se jedan od derbija 11. kola nogometne Premijer lige BiH između FK Tuzla City i FK Velež, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Tuzla City - Velež 2:1 (Mehanović 3', Mišić 8' - Zajmović 42')

90+4' - Cvijanović je sada bio sebičan i propao je posljednji napad Rođenih.

90+3' - Zvonić je šutirao iz voleja, ali lopta ide pored gola. Još dvije minute.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

88' - Polako igraju domaći igrači koji čuvaju prednost.

83' - Velež ima potpunu kontrolu nad loptom, ali se domaći igrači odlično brane i čuvaju stečenu prednost.

80' - Probao je Zeljković iz velike udaljenosti, ali lopta ide malo preko gola.

74' - Cvijanović je sada bio u dobroj poziciji, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju.

72' - Sve manje vremena za Velež da izbjegne drugi vezani poraz.

65' - Nukić je na terenu umjesto Đerića, a Brandao umjesto Hasanovića.

60' - Šansa i na drguoj strani, ali je Mehanović šutirao pored gola.

59' - Novi opasan napad Veleža, na kraju je Ovčina šutirao pored gola.

55' - Kolosalna šansa za Velež! Cvijanović je izašao sam ispred Fejzića s desne strane, ali je silovito šutirao i nabio loptu preko gola.

51' - Žuti karton za Norrisa (Tuzla City).

48' - Još jedna šansa za Velež, Dejanović je šutirao malo pored gola.

47' - Velika šansa za Velež! Cvijanović je sjajno probio po lijevoj strani, na kraju je bio i sebičan te šutirao, a lopta odlazi malo pored gola. Mogao je napadač Veleža dodati na drugu stranu gdje je Ćosić bio sam, no odlučio se na udarac.

46' - Počelo drugo poluvrijeme u Tuzli. S centra su krenuli gostujući igrači. Peco na terenu u timu Veleža, a Krpić i Karjašević u redovima Tuzla Cityja.

Prvo poluvrijeme

Tuzla City - Velež 2:1 (Mehanović 3', Mišić 8' - Zajmović 42')

45' - Igrat će se još dvije minute sudijske nadoknade.

44' - Nova šansa za Velež! Zvonić je šutirao glavom nakon kornera, ali lopta ide preko gola.

Tuzla City - Velež 2:1 (Zajmović 42')

42' - Gooooooooool! Pršeš je centrirao, Šukilović je slučajno prebacio loptu na drugu stranu, a tamo je sam ostao Zajmović koji je postigao gol za 2:1.

40' - Žestok pritisak igrača Veleža, čitavu minutu su bili u kaznenom prostoru domaće ekipe, ali nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

38' - Ovčina je dobio prvi žuti karton na današnjem meču.

38' - Dobra šansa za Velež! Pršeš je šutirao iz voleja nakon što mu se lopta odbila direktno na nogu, a njegov prizemni udarac iako je uhvatio golmana Fejzića na "krivoj nozi" zaustavio je domaći čuvar mreže.

35' - Pao je malo tempo igre, igra se preselila na sredinu terena.

31' - Velika šansa za Velež! Ovčina je šutirao iz voleja nakon centaršuta Cvijanovića, ali je lopta otišla malo pored gola Fejzića.

28' - Velika šansa za Tuzla City! Jedan domaći igrač je nakon kornera pokušao petom postići gol, ali mu je Bogdanović u posljednji trenutak odbranio. Nakon toga, Cvijanović je s gol-linije izbio loptu.

27' - Salčin je na nosilima napustio teren zbog povrede, a ušao je Cvijanović.

22' - Nova velika šansa za Velež! Zajmović je nakon kornera ostao sam na drugoj stativi, ali je sa svega nekoliko metara prebacio gol domaćeg tima. Veliki promašaj...

22' - Velika šansa za Velež! Pršeš je dodao do Ćosića, ovaj je s lijeve strane izašao sam ispred Fejzića, ali mu je golman domaćeg tima odbranio.

20' - Nešto bolja igra Veleža posljednjih desetak minuta, ali bez pravih šansi vrijednih pomena. Većinom je to dominacija u posjedu lopte.

11' - Velež pokušava, ali sve je to jalovo i daleko od gola domaćeg tima. Jedan gol bi sigurno vratio Rođene u igru i znatno im olakšao igru u ovom meču, dok bi s druge strane treći gol vjerovatno i riješio pitanje pobjednika.

Tuzla City - Velež 2:0 (Mišić 8')

8' - Gooooooooooool! Tuzla City postiže i drugi gol, strijelac je Mišić koji je sjajno pogodio s desne strane poslavši loptu u dalji ugao nemoćnog Bogdanovića.

5' - Dobar napad Veleža, ali na kraju je Hasanović slabijom lijevom nogom šutirao visoko preko gola.

Tuzla City - Velež (Mehanović 3')

3' - Gooooooooooool! Tuzla City vodi golom Mehanović s bijele tačke. Loptu je poslao u jednu, a golmana Bogdanovića u drugu stranu.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

2' - Penal za Tuzla City!

1' - Prvi napad i prva šansa na utakmici! Mehanović je šutirao s nekih 20 metara, ali Bogdanović odlično brani.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Tuzla Cityja.

16:56 - Igrači predvođeni sudijom Peljtom izlaze na teren, sve je spremno za početak jednog od dva derbija 11. kola.

16:50 - Današnji meč neće igrati Samir Radovac koji je u četvrtak završio u bolnici u Sarajevu zbog stresa i iscrpljenosti.

16:45 - Velež četiri utakmice ne zna za pobjedu, a posljednji trijumf Rođeni su ostvarili 28. augusta protiv Leotara na svom terenu rezultatom 2:1. Od tada, remizirali su protiv Sarajeva i Željezničara te doživjeli poraz od Zrinjskog i Borca.

16:30 - Današnji meč je pod posebnom lupom bh. javnosti nakon nedavnih dešavanja u Mostaru kada je prekinut susret između Veleža i Borca, a nakon čega je zapaljen automobil tada glavnog sudije Sabrije Topalovića.

Ovaj meč prvobitno je trebao suditi Antonio Bandić iz Gruda, no nakon što je Elvis Mujić otkazao suđenje meča u Banjoj Luci između Borca i Sarajeva, a NS BiH delegirao upravo Bandića na taj meč, odlučeno je da će susret između Tuzla Cityja i Veleža suditi Irfan Peljto.

16:30 - Domaćin na Tušnju meč dočekuje kao lider na tabeli, ali s gorkim ukusom nakon prvog poraza ove sezone.

Bit će zanimljivo vidjeti na koji način će ekipa Husrefa Musemića reagovati nakon prvog poraza u sezoni i da li će se meč na Pecari odraziti na igru Tuzlaka.

S druge strane, Velež nije imao dobru uvertiru za današnji duel. Nakon poraza i prekida susreta protiv Borca, Rođeni su žestoko kažnjeni odlukom Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH. U taboru Veleža se nadaju da to neće imati utjecaj na igru i da će se ostvariti povoljan rezultat na Tušnju.

Poznati su sastavi timova:

16:30 - Za Tuzla City igraju: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Mehanović M., Džafić, Mišić, Mehidić, Morris, Đerić i Mehanović E.

Na klupi su: Brajlović, Efendić, Nukić, Krpić, Brkić, Karjašević, Tomašević, Doffo i Ubiparip.

Za Velež igraju: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Hasanović, Salčin, Zajmović i Dejanović.

Na klupi su: Kačavenda, Zubanović, Cvijanović, Hajdarević, Brandao, Osmić, Peco i Ferreyra.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 11. kola nogometne Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Veleža. Susret se igra na stadionu Tušanj u Tuzli s početkom u 17 sati.