Grupa D
0

Tok utakmice: Škotska - Češka 0:2

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U terminu od 15 sati igrao se susret prvog kola grupe D Evropskog prvenstva između Škotske i Češke, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice: Škotska - Češka 0:2

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

80' - Ulazimo u finiš susreta. Čes rutinski čuvaju stečenu prednost.

65' - Škoti sada napadaju i očajnički pokušavaju postići barem jedan gol. No, Vaclik i odbrana Češke su sigurni.

52' - GOL! Češka vodi sa 2:0! Patrik Schick! Napadač Češke je pogodio sa centra! Marshall je bio daleko od svog gola, to je uočio Schick i šutirao sa centra i pogodio za 2:0!

49' - Velika prilika za Škotsku! Nakon samo 60 sekundi nova velika prilika za domaćina! Lopta je ubačena u kazneni prostor, štoper Kalas je intervenisao i prebacio istrčalog Vaclika, no golman Češke se na nevjerovatan način uspio vratiti pred svoj gol i spasiti čist gol!

48' - Velika prilika za Škotsku! Štoper Hendry se priključio napadu, šutirao sa 20 metara ali je pogodio prečku!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Škotski selektor je na pauzi uveo u igru Chea Adamsa, najboljeg napadača u ovom trenutku.

Poluvrijeme: Škotska - Češka 0:1

42' - GOL! Češka vodi! Patrik Schick! Napadač gostiju je skočio pored dvojice Škota i glavom matirao Marshalla za 1:0! Asistent gola je Coufal.

31' - Velika prilika za Škotsku! Christie je uposlio Robertsona koji snažno šutira pod prečku sa 10 metara, ali Vaclik maestralno brani!

30' - Ušli smo u mirniji period igre. Škoti imaju veći posjed lopte (56-44%), ali su bezidejni. S druge strane Škoti čekaju priliku iz kontri kojih nema.

16' - Prva veća prilika na meču. Schick je šutirao sa 15-ak metara, ali golman Marshall sjajno brani i odbija loptu u korner.

5' - Škoti dominiraju od početka duela, Česi se za sada samo brane.

1' - Utakmica je počela, sa centra su krenuli nogometaši Škotske.

14:58 - Sastavi:

Škotska: Marshall, O'Donnell, Hendry, Hanley, Cooper, Robertson, McTominay, McGinn, Armstrong, Dykes, Christie.

Češka: Vaclik, Coufal, Boril, Čelustka, Kalas, Souček, Kral, Mosopust, Darida, Jankto, Schick.
14:58 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice prvog kola grupe D Evropskog prvenstva između Škotske i Češke koja se igra na Hampden Parku u Glasgowu s početkom u 15 sati.