Wwin liga BiH
2

Tok utakmice: Široki Brijeg - Željezničar 2:0

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara danas od 13:00 sati na stadionu Bare u Čitluku odigrali su utakmicu 20. kola Wwin lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

90' - Gotova je utakmica! Zaslužena pobjeda Širokog Brijega golovima Kuprešaka i Mišića!

90' - GOOOOOL! Široki je poveo sa 2:0, a strijelac je bio Mišić! Katastrofalno je pogriješio Drljo koji je tako nastavio pružati loše partije još od jesenjeg dijela sezone. Mišić je preuzeo loptu, sjurio se ka golu i zabio za 2:0.

88' - Mišić ulazi u igru umjesto strijelca gola Kuprešaka.

85' - Prvi put je Željezničar opasnije zaprijetio, a udarac Haračića glavom otišao je pored gola.

80' - Plavi su tek sad počeli igrati ofanzivno. Široki je gostima prepustio sredinu, očekuje nas uzbudljivih 10 minuta.

76' - Nove izmjene kod Željezničara. Ušli su Boljević i Radovac, a izašli su Ovčina i Hiroš.

71' - Dvostruka izmjena i kod Širokog. Lukić i Bagarić su izašli, a ušli su Capan i Chinedu.

67' - Akrapović pravi dvostruku izmjenu. Umjesto Amoaha i Karića ušli su Haračić i Štilić.

66' - Ponovo opasnost pred golom Željezničara, ali je ovaj put Muftić uspio spasiti situaciju.

58' - GOOOOOL! Široki je poveo 1:0, a strijelac je Kuprešak! Bio je to napad domaćih koji je krenuo od golmana. Marin je potom sjajno uposlio Kuprešaka koji izlazi jedan na jedan s Muftićem i majstorski ga matira za veliko slavlje domaćih.

55' - Žuti karton za Pranjića nakon što je bez lopte udario Amoaha.

53' - Najbolja prilika za Široki! Kuprešak je pucao iz velike udaljenosti, lopta je mijenjala smjer, a na kraju je Muftić fenomenalno intervenisao.

50' - Cavnić se vratio u igru, a s druge strane, lakšu povredu zadobio je Marin nakon duela s Amoahom.

48' - Cavnić se povrijedio nakon što je poslije jednog prekida udario u stativu. Igrači Širokog su tada tražili i penal smatrajući da je Cocalić igrao rukom u šesnaestercu, ali se sudija Martinović nije oglasio.

46' - Odmah velika šansa za Široki! Nakon što je Kuprešak ubacio s desne strane, Lukić je došao do lopte i odmah pokušao makazicama. Ipak, lopta je pogodila Selimovića i završila u korneru.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Poluvrijeme u Čitluku! Obje ekipe su podbacile. Široki je imao nešto veći posjed lopte uz dvije dobre prilike, dok Plavi nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili. Napravljeno je čak 15 prekršaja, od čega je sudija Martinović njih devet svirao gostujućim igraćima.

38' - Imamo prvi žuti karton na utakmici. Bender je sjajno ispucao loptu, Kuprešak se potom odlično oslobodio Radinovića koji ga ruši i dobija javnu opomenu. Iz slobodnog udarca nije bilo opasnost po Željezničar.

35' - Mali prekid sada nakon što je Lukić ostao ležati na terenu. Bliži se kraj vrlo loše prvog poluvremena.

30' - Amoah je sada bio u jednoj solidnoj situaciji, ali su u Širokom bili oprezni. Slaba nogometna predstava u prvih pola sata utakmice.

25' - Nova opasnost pred golom Željezničara, ali je sada dobro intervenisao Radinović glavom.

19' - Ponovo period mirne utakmice. Plavi su još uvijek bez ikakve šanse, dok je Široki malo posustao nakon što je dva puta opasno zaprijetio Muftiću.

12' - Dvije velika šansa za Široki! Prvo je Pranjić izbio sam ispred Muftića nakon neuspješne ofsajd zamke, ali je Muftić pravovremeno intervenisao i lopta je završila u korneru. Iz tog kornera Mašić je bio najvisočiji, ali je Muftić ponovo uz pomoć prečke spasio Željezničar.

6' - Prva opasnost pred golom Širokog. Hiroš je ubacio, ali je Mašić intervenisao ispred Krpića i izbio loptu u korner. Nakon ubacivanja Hiroša nije bilo opasnosti po Široki.

5' - Početno je ispitivanje snaga. Igra se uglavnom na sredini terena i čekamo prva uzbuđenja na utakmici. Vrijedi istaći da je teren solidan za igru u odnosu u kakvom je stanju bio jučer.

1' - Počela je utakmica u Čitluku!

12:55 - Glavni sudija utakmice je Josip Martinović (Čapljina), a pomoćnici su mu Amer Macić (Mostar) i Arnel Novalić (Doboj). Četvrti sudija je Dragan Todić (Doboj), delegat je Velibor Bodiroga (Trebinje), a posmatrač suđenja Muamer Bureković (Zenica).

12:50 - Željezničar je u prošla dva međusobna duela slavio pobjede na Grbavici. Međutim, Široki je upisao pobjedu kada je posljednji međusobni duel odigrao kao domaćin. Sada se igra na neutralnom terenu budući da se renovira teren Pecara pa nam ostaje da vidimo ko će na njemu biti uspješniji.

12:45 - Široki Brijeg i Željezničar nalaze se u donjem dijelu prvenstvene tabele, a hercegovački tim ima pet više osvojenih bodova od kluba s Grbavice. Oba tima u susret ulaze s dobrim raspoloženjem. Plavi su uspjeli remizirati na Grbavici protiv favorizovanog prvaka Zrinjskog (0:0), dok je Široki savladao Sarajevo na Koševu rezultatom 3:1.

12:40 - Duel Širokog Brijega i Željezničara trebao se jučer igrati u 13:00 sati, ali zbog poplavljenog terena nije bilo uslova za igru. Susret je prema propozicijama prolongiran za 24 sata, a nakon što u se danas stvorili optimalni uslovi za igranje, igrači i službena lica su istrčali na teren kako bi se zagrijali za meč.

12:35 - Stigli su nam i sastavi. Trener Širokog Brijega Dino Skender odlučio se za sastav: Josip Bender, Ivan Pranjić, Božo Prusina, Ilija Mašić, Ilija Bagarić, Luka Marin, Daniel Lukić, Luka Mamić, Mislav Matić, Marijan Ćavar i Mihael Kuprešak.

Trener Željezničara Bruno Akrapović napravio je jednu promjenu u odnosu na prošlu utakmicu protiv Zrinjskog budući da je umjesto Haračića u sastav uvrstio Selimovića. Od prve minute će tako igrati: Vedad Muftić, Stefan Radinović, Nemanja Cavnić, Edin Cocalić, Sulejman Krpić, Amer Hiroš, Andrija Drljo, Harun Karić, Joseph Amoah, Vahid Selimović i Haris Ovčina. 12:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara. Utakmica se igra na stadionu Bare u Čitluku s početkom u 13:00 sati.