Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Sarajevo - Zrinjski 1:0

D. P.
Jedan od najvećih derbija sezone (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Veliki derbi sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Sarajevo i Zrinjski, a duel u direktnom tekstualnom prijenosu mogli ste pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Velika pobjeda Sarajeva rezultatom 1:0.

90+2' - Prava tučnjava na terenu, tenzije su podignute. Ipak, sudija Bilbija je to sve smirio brojnim kartonima na obje strane.

90+1' - Pet minuta sudijske nadoknade.

90' - GOOOOOOOOL! Sarajevo vodi golom Renana iz penala. Proključalo je Koševo.

89' - Penal za Sarajevo! Oboren je Penaranda nakon sjajnog "lažnjaka" i sudija Bilbija odmah pokazuje na bijelu tačku. Renan će preuzeti odgovornost.

87' - Uspavanku u završnici prekinuo je Bilbija koji je zamalo pogodio za pobjedu Zrinjskog. Glavom je prebacio golmana Šahinovića, ali je lopta otišla preko gola.

85' - Mario Vrančić ulazi u igru u samoj završnici, a zamijenio je Mirzu Mustafića.

81' - Nikakvih uzbuđenja u ovim trenucima nema. Čini se da oba tima žele siguran bod u ovoj utakmici i kako se meč bliži kraju, sve su zadovoljniji aktuelnim stanjem.

77' - Mnoštvo izmjena na obje strane, teško ih je i pobrojati. Obojica trenera spremili su posljednje reakcije za samu završnicu utakmice.

74' - Zlomislić je u igri umjesto Čanađije kod gostiju.

71' - Prvi pokušaj Penarande otkako je ušao u igru. Šutirao je s distance bivši igrač Granade, ali je ponovo golman Marić siguran.

70' - Čanađija je zaustavio kontru i oborio Renana pa je zaradio i čist žuti karton.

67' - Tičinović sve opasniji. Šutirao je s distance, ali pored gola.

66' - Meč se nastavio nakon skoro pet minuta pauze zbog gustog dima i bakljade navijača Sarajeva. Sada bakljada i na drugoj strani, ali to neće izazivati prekid utakmice.

65' - Hasić i Ziljkić su izašli iz igre, a na terenu su Penaranda i Anđušić. Sarajevo ima tu moć da može zamijeniti oba krila igračima relativno jednakih kvaliteta, a koji su svježi i odmorni.

61' - Bakljada na sjevernoj tribini Koševa. Sačekat će se malo dok se dim raziđe.

59' - Tičinović je sjajno gađao dalji ugao gola Sarajeva, ali je lopta otišla tik pored stative.

58' - U drugom poluvremenu nešto povučenije igra Zrinjski i očigledno čeka šansu iz kontri da zaprijeti.

55' - Nema uzbuđenja na startu drugog poluvremena. Kao da su se igrači potrošili u prvom dijelu i sada čekaju prave minute za napad.

53' - Minijatura Hasića koji je predriblao trojicu nogometaša Zrinjskog u njihovom kaznenom prostoru, ali nije uspio uputiti kvalitetnu povratnu loptu.

49' - Sarajevo od prve minute ima veliku prednost, a u međuvremenu, na tribine su stigli i gostujući navijači tako da s obje strane imamo kvalitetan dekor. Tekst o navijačima pročitajte u umetnutom prilogu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i odmah su domaći zaprijetili. U skoku je bio Hasić, ali je malo samo zakačio loptu, nedovoljno da je pošalje u mrežu Mostaraca.

Poluvrijeme na Koševu. Nema golova, ali smo mogli uživati jer smo vidjeli pravi derbi u prvih 45 minuta. Sa svih strana "sijevale" su šanse i nema sumnje da će se tako nastaviti i u drugom dijelu.

45' - Tri minute nadoknade prvog dijela.

42' - Mustafić je opasnim startom udario Čanađiju na sredini terena i dobio žuti karton. Po jedna javna opomena na obje strane.

40' - Ziljkić je zadobio opasan udarac đonom, ali se brzo pridigao i Sarajevo je izvelo slobodan udarac. Nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog nakon centaršuta.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

37' - Zrinjski je sada preuzeo kontrolu igre u svoje ruke. Odbranili su se gosti u prvih pola sata od silovitih napada Sarajeva, a sada dominiraju u nadi da će postići vodeći gol.

34' - Ivančić je dobio žuti karton jer je namjerno rukom zaustavio kontru Sarajeva u nastajanju.

32' - Zamalo da Zrinjski povede. Ćužeu se lopta odbila otprilike na mjesto odakle se šutira penal, ali je Đuričković uklizao i izblokirao u posljednji moment.

30' - Pola sata igre iza nas. Iako je Zrinjski pogodio prečku, što je bila i najbolja šansa na utakmici, Sarajevo ima za čime da žali. Lopta je kontinuirano u posjedu domaćeg tima, a i imali su nekoliko fantastičnih prilika. Raspoložen je golman Marić na golu Zrinjskog.

29' - Sada "bomba" Hasića s distance, golman Marić je odbranio sebe, ali i svoj gol.

28' - Stopostotna šansa za Sarajevo. Ziljkić je gurnuo sjajnu loptu za Renana koji izlazi sam pred gol Zrinjskog iskosa, ali onda šutira u dobro postavljenog Marića.

27' - Prošla je prva polovica poluvremena, a Sarajevo je u međuvremenu izvelo dva prva kornera. Nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog.

22' - Sarajevo ima veliku podršku od prve minute, a kako izgleda sjeverna tribina Koševa, pogledajte ispod.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

19' - Sada manje zatišje na terenu, konačno nekoliko minuta bez šanse. Iako nema golova, neutralni gledatelji sigurno mogu biti zadovoljni onim što vide.

16' - Sada i Hasić pokušava za Sarajevo. Napravio je odličan prodor po desnoj strani, namjestio se na lijevu nogu i onda šutirao tik pored stative Marića.

15' - Kakva šansa za Zrinjski. Sabljić je glavom šutirao i pogodio prečku. Možemo biti prezadovoljni startom utakmice, iako golova nema.

14' - Najbolja prilika za Sarajevo sada! Marić brani udarac Mustafića glavom s pet metara. Bordo tim u potpunosti dominira na startu utakmice.

12' - Nova dobra prilika za Sarajevo. Duraković je ostavio povratnu loptu za Mustafića, koji s vrha šesnaesterca silovito šutira, ali i vrlo neprecizno. Lopta je otišla visoko preko gola.

11' - Na svu sreću, Beganović se brzo pridigao i sve će biti u redu s bočnim igračem Bordo tima.

10' - Ne baš lijepe scene na terenu. Beganović je u sudaru sa Ćužeom ostao nepomično ležati, a odmah su mu pritrčali igrači oba tima. Sada mu ljekari ukazuju pomoć.

9' - Prvi korner na utakmici izvest će Zrinjski. Igra se otvoreno s obje strane na startu utakmice.

6' - Dobra situacija i pred golom Sarajeva. Jedan udarac s distance slučajno je blokirao Bilbija i dosuđen je ofsajd. Da se napadač Zrinjskog nije našao na tom mjestu, lopta je možda išla i opasno u okvir gola.

3' - Odmah dobra prilika pred golom Zrinjskog. Ziljkić je ubacio s desne strane, a odlično skače i šutira Renan, ali udarac Brazilca je otišao direktno u ruke golmana Zrinjskog.

1' - Počela je utakmica u odličnoj atmosferi na Koševu. Sarajevo ima veliku podršku s tribina.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

20:43 - Igrači izlaze na teren i sve je spremno za pravi derbi. Nadamo se da će igrači opravdati očekivanja i gledati utakmicu u skladu s reputacijom.

20:40 - U Sarajevu je trenutno 19 stepeni, oblačno je, ali kiše nema u ovim trenucima, što znači da su uvjeti i više nego dobri za oba tima.

20:38 - Početak utakmice se bliži, a tribine se polako popunjavaju. Susret bi se trebao igrati u odličnoj atmosferi.

20:35 - Sarajevo je na današnjoj utakmici ugostilo Adu Advagić koja je sa posljednjeg Europskog prvenstva u taekwondou osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu i ostvarila historijski rezultat za našu zemlju. Uz nju, prisutan je bio i trener TKDK Sarajevo Ibrahim Kolja.

20:29 - Današnji derbi sudit će Luka Bilbija iz Prijedora s pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Nebojšom Žugićem iz Banje Luke. Četvrti sudija također dolazi iz Banje Luke, a u pitanju je Dragan Petrović.

20:25 - Sarajevo je u aprilu ove godine prekinulo neugodnu tradiciju protiv Zrinjskog pobjedom u gostima rezultatom 3:2. Prethodno su Plemići slavili u čak pet uzastopnih duela protiv bordo tima.

20:18 - Utakmica je prava poslastica sedmog kola, ali i prvenstva u dosadašnjem dijelu takmičenja. Sarajevo duel dočekuje na drugom mjestu s 10 bodova, a Zrinjski je na devetom sa šest bodova, ali i dvije utakmice manje.

20:15 - Poznati su sastavi koje su Simon Rožman i Krunoslav Rendulić izveli od starta večeras.

FK Sarajevo: Šahinović, Duraković, Aničić, Đuričković, Beganović, Mustafić, Avramovski, Julardžija, Ziljkić, Hasić i Renan.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Tičinović, Ivančić, Čanađija, Ćuže, Sabljić i Bilbija.
20:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos derbi utakmcie sedmog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog. Ekipe sa šampionskim ambicijama sastaju se od 20:45 na stadionu Asim Ferhatović Hase.