Wwin liga BiH
0

Tok utakmice: Sarajevo - Igman 3:2

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Igmana večeras su na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali duel 25. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, domaći su slavili 3:2, a direktan tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Sarajevo je slavilo sa 3:2 u uzbudljivom susretu protiv Igmana.

Sarajevo - Igman 3:2 (Čataković 18', 40', Beganović 43' - Hebibović 31', Denković 50')

90+3' - Iliev je požutio zbog zadržavanja vremena.

90+2' - Rezervista Ahmetović je bio najviši u skoku pred golom Sarajeva nakon ubačaja s lijeve strane, ali prebacio je metu.

90' - Samo tri minute sudijske nadoknade.

89' - Dupovac ruši Duljevića u opasnoj zoni i to je slobodnjak za Sarajevo te žuti karton za štopera Igmana.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

86' - Sada žuti karton i za Bajrića. Mnogo sjeckanja igre u posljednjih petnaestak minuta i tempo igre je potpuno opao, što odgovara Sarajevu.

85' - Denković šutirao glavom, ali bilo je to dosta slabo da zabrine Ilieva.

84' - Sada je žuti karton zaradio i Đuričković. Zbog toga će propustiti derbi sa Željezničarom pošto mu je ovo treći žuti karton.

82' - Pao je Kapetanović u kaznenom prostoru Igmana, ali Marić nije odlučio da je to jedanaesterac. Matanović je na drugoj strani požutio zbog faula nad Janketićem.

80' - Oremuš je zaradio žuti karton. Pritisak Sarajeva u ovim trenucima. Traže domaći gol za miran finiš susreta.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

77' - Kapetanović mijenja Beganovića kod Sarajeva.

76' - Hamzić sada sjajno interveniše ispred Beganovića. Uklizao je i izbio loptu u korner.

72' - Žestoki protesti s klupe Igmana. U dvije situacije su tražili prekršaj, ali Marić je samo pokazao žuti karton predstavniku kluba iz Konjica Seadu Kovačeviću.

70' - Rožman iznenađujuće s terena povlači Čatakovića, umjesto njega je u igri Duljević.

65' - Tražili su gosti penal zbog igranja rukom Čelika u duelu s Ramićem, ali sudija Marić nije bio tog mišljenja. Diskutabilna situacija.

63' - Anđušić i Mehmedović su zamijenili Hasića i Kyeremeha kod Sarajeva.

60' - Požutio je sada još jedan igrač Sarajeva. Radi se o mladom 17-godišnjem Čeliku, koji je faulirao Denkovića.

58' - Beganović je žestoko faulirao Đorića i zaradio je žuti karton.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

56' - Mladi Mešić kod Igmana mijenja Mešinovića. Prva izmjena na utakmici.

51' - Hebibović je raspalio po lopti s 20 metara, a ona se od prečku odbija, čini se, u gol Sarajeva. No, sudija nije odmah signalizirao gol, koji je na kraju pripisan Denkoviću. On je glavom prikucao loptu u mrežu. 3:2 je za Sarajevo sada.

50' - GOOOOOOOOOL! Smanjio je Igman na 3:2!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i u 13. sekundi je Sarajevo imalo šansu, ali Hamzić brani udarac Kyeremeha.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Vidjeli smo golijadu u kojoj Sarajevo vodi sa 3:1.

45' - Imalo je Sarajevo novu priliku jer su Čataković i Kyeremeh ostali u situaciji dva na dva s gostima, ali nisu to iskoristili.

41' - GOOOOOOOOL! Sada je već 3:1! Pogodio je i Beganović za Sarajevo, a asistirao mu je Kyeremeh. Odbrana Igmana jednostavno ne postoji večeras.

39' - GOOOOOOOOL! Sarajevo ponovo vodi! Sada je 2:1. Hasićev šut odbija golman Hamzić, a lopta stiže do Čatakovića, koji je iz okreta sa 12 metara šutirao u bliži ugao gola gostiju i pogodio za novo vodstvo domaćih. To je njegov drugi gol večeras, a 12. ove sezone.

37' - Novi kontranapad opasnog Igmana. Denković na kraju šutira, ali pravo u Ilieva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

35' - Mogao je Igman sada do preokreta! Mešinović je protutnjao desnom stranom, ali onda je napravio katastrofalan potez i silovito raspalio po lopti, a nije jasno je li želio šutirati ili centrirati. Otišla je lopta u aut na drugoj strani.

31' - Julardžija je pogriješio i poklonio loptu igračima Igmana. Sijevnula je kontra gostiju, Denković je asistirao za Hebibovića, a bivši igrač Sarajeva s ivice kaznenog prostora matira Ilieva za 1:1. Hebibović nije slavio gol protiv svog nekadašnjeg kluba.

31' - GOOOOOOOL! Igman je stigao do poravnanja!

27'- Sada je tempo igre malo opao i ne dešava se ništa vrijedno pomena na terenu najvećeg bh. stadiona.

22'' - Opet Mešinović centrira, Ramić ovaj put šutira nogom, ali je izblokiran u posljednji čas.

20' - Ramić sada sjajno šutira glavom i brani to Iliev fantastičnom paradom, ali sudija je signalizirao da je lopta prilikom centaršuta Mešinovića napustila teren, iako to nije bio slučaj.

18' - GOOOOOOL! Vodi Sarajevo! Čataković je bio siguran s bijele tačke za 1:0.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

17' - Penal za Sarajevo! Kyeremeh je nakon sjajnog dodavanja Buljubašića krenuo sam ka Hamziću, prebacio ga je, a onda ga golman Igmana ruši i to je jedanaesterac.

16' - Pokušali su domaći uigranom kombinacijom s treninga, ali morat će još raditi na njoj ubuduće. Završilo je lošim šutem.

13' - Velika šansa za Sarajevo! Mladi Buljubašić je napravio slalom kroz smušenu odbranu Igmana, izašao je sam pred Hamzića, ali traljavo je šutirao i lopta ide pored gola.

12' - Denković je sada bio u prodoru po lijevoj strani, pao je u kaznenom prostoru i tražio penal, ali nije bilo govora o tome.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

9' - Čatakovićev šut sada bez problema zaustavlja Hamzić. Čini se da je Igman izašao previše visoko na Koševu pa je nazad ostavio ogroman prostor za napadače Sarajeva.

8' - Nevjerovatno koliko je malo nogometaša Igmana u odbrani. Sada je to zamalo iskoristio Hasić, ali loše je primio loptu nakon ubačaja s desne strane.

6' - Čataković je upropastio savršenu priliku za Sarajevo! Krenuo je sam prema golu Konjičana, ali onda je neobjašnjivo stao i potpuno usporio napad.

3' - Novi opasan napad Igmana! Hebibović je ubacio s desne strane, a Ramić malo zakasnio da loptu skrene u mrežu domaćina.

2' - Igman je imao prvu priliku na meču, ali Mešinović je loše šutirao iz odlične pozicije.

1' - Počela je utakmica na Koševu!

20:43 - Nogometaši Sarajeva na teren su izašli s posebnim transparentom povodom Dana grada Sarajeva. "Sretan ti praznik voljeni grade", piše na transparentu koji su držali bordo momci.

20:40 - Nije mnogo prošlo od posljednjeg okršaja ovih timova, a on se desio na Koševu 9. marta. Tada je bilo neriješeno 2:2, a Sarajevo se spasilo poraza s dva gola u finišu meča.

U posljednjih pet međusobnih duela ovih timova Sarajevo ima dvije pobjede, Igman isto toliko, uz već pomenuti remi iz marta ove godine.

20:35 - Glavni sudija ove utakmice bit će Dražen Marić iz Bijeljine, kojem će pomagati Bojan Makarić i Ivo Maglica, dok je četvrti arbitar Danijel Perić.

20:30 - Uoči ovog susreta Sarajevo zauzima petu poziciju na tabeli sa 37 bodova, dok je Igman osmoplasirani sa 26 bodova. Podsjetimo, nedavno su Sarajevu oduzeta tri boda jer je ekipa napustila teren na meču protiv Borca u Kupu BiH.

20:25 - Sarajevo je u posljednje vrijeme podiglo svoju formu pa je postiglo devet golova na prethodna dva meča. Savladali su GOŠK s 4:0 i Tuzla City s 5:1, a danas će tražiti pobjedu za nastavak lova na mjesto koje vodi u Evropu.

Igman je u borbi za opstanak, a također je slavio u posljednjem kolu jer je sa 2:0 savladao Slogu.

20:20 - Treneri Simon Rožman i Edis Mulalić odabrali su sastave timova za ovaj duel, a oni izgledaju ovako:

Sarajevo: Iliev, Radović, Čelik, Đuričković, Soldo, Beganović, Julardžija, Buljubašić, Hasić, Kyeremeh, Čataković.

Na klupi su ostali Rogić, Duraković, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Duljević, Kapetanović, Aničić i Anđušić.

Igman: Hamzić, Čubrilo, Bajrić, Dupovac, Oremuš, Đorić, A. Hebibović, Janketić, Denković, Mešinović i Ramić.

Na klupi su ostali Pajaziti, Velić, Ahmetović, Brekalo, K. Hebibović, Beća, Džumhur, Mešić, Buturović, Pirić, Džanković.

Tako je Rožman napravio samo jednu promjenu u odnosu na Tuzla City, pošto je u timu Hasić umjesto Mustafića, a formacija je ostala ista jer će Bordo tim opet igrati u sistemu 5-3-2.

20:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 25. kola Wwin lige BiH između Sarajeva i Igmana.