Wwin liga BiH
1

Tok utakmice: Sarajevo - Borac 1:1

D. P.
Oba tima su pod imperativom pobjede (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca (1:1) odigran je na stadionu Asim Ferhatović Hase, a duel u direktnom tekstualnom prijenosu mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice! Podjela bodova velikih rivala.

90' - Četiri minute nadoknade.

90' - Tri od četiri posljednje utakmice Sarajeva i Borca završene su remijem. Sve su prilike da će tako završiti i večeras.

88' - Splasnuo je intenzitet napada Banjalučana i sve smo bliži podjeli bodova na Koševu.

85' - Borac je imao dobru priliku iz slobodnog udarca, ali odbrana Sarajeva izbija u korner.

79' - Sjajna šansa za Borac. Hrelja glavom šutira s vrha peterca, ali direktno u Ilieva.

76' - Napadi Sarajeva pa napadi Borca. Smjenjuju se ekipe u naletima i pokušavaju doći do sva tri boda.

73' - Kyeremehu se ukazuje pomoć nakon što je u posljednji čas izblokirao udarac Vukovića.

71' - Odlična akcija Sarajeva! Dva uigrana dodavanja nakon slobodnog udarca, a Buljubašićev udarac iskosa s desne strane golman Milošević odbija u korner.

70' - Stoper Borca Čelić u posljednji trenutak glavom interveniše i izbija loptu ispred Kyeremeha.

66' - Jokić u šansi, ali nije dobro šutirao iskosa s lijeve strane nakon što se ubacio iz drugog plana. Borac opasniji.

60' - Vuković šutira glavom nakon kornera, ali iz dobre pozicije je to uradio vrlo loše. Lopta odlazi daleko od gola Sarajeva.

57' - Borac u ovim trenucima izgleda nešto bolje na terenu, ali prilika nema.

53' - Zamalo potpuni preokret za samo tri minute! Aničić glavom šutira nakon kornera, a lopta od Blagaića odlazi tik pored stative gola Borca.

50' - GOL! Julardžija fantastičnim volejom pogađa mrežu Borca za poravnanje. Lopta je na putu ka mreži zakačila Čelića, ali to ne treba umanjiti majstoriju hrvatskog veznjaka.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

49' - Kvržić je drugi igrač Borca koji je dobio javnu opomenu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena, Borac vodi s minimalnih 1:0.

45' - Jedna minuta sudijskog dodatka u prvom poluvremenu.

43' - GOL! Borac je poveo novim golom Vukovića. Mladi nogometaš je šutirao s distance, a lopta od Aničića vara golmana Sarajeva i ulazi u mrežu. Vjerovali ili ne, to je za Vukovića već peti gol u drugom dijelu sezone šutem izvan kaznenog prostora.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

40' - Dobra akcija Borca po desnoj strani, ali odbrana Sarajeva izbacuje ubačaj Vukovića.

38' - Rezervni golman Sarajeva Lovre Rogić je na zagrijavanju zbog povrede Ilieva, a za to vrijeme je dobio opomenu od sudije Kazlagića dok se zagrijavao. Nije se najbolje vidio razlog zbog kojeg mu je sudija iz Cazina prišao.

34' - Nova dobra prilika za Sarajevo, Kyeremeh je prošao po desnoj strani, ali su ga zaustavili gostujući defanzivci. Njegov šut je od bloka otišao pored gola.

30' - Problemi za Sarajevo, povrijedio se golman Iliev pa će mu se ukazati pomoć.

25' - Kakva šansa za Sarajevo! Jokić je izblokirao skoro na gol crti udarac Čatakovića kada je golman već ležao na podu. Ranko Jokić se nametnuo u junaka odbrane Borca.

22' - Fantastična prilika za Sarajevo! Kyeremeh je izašao sam pred golmana Borca nakon odlične akcije, ali je njegov udarac iz prve prohujao tik pored stative gostujućeg gola.

20' - Žuti karton i za Borac. Dobio ga je Herrera nakon što je prekinuo kontru Sarajeva.

17' - Zvižduci za sudiju Kazlagića su sve evidentniji. Nekoliko sitnijih odluka donio je na stranu Borca i tako u ranoj fazi izrevoltirao domaće navijače.

15' - Prvi pokušaj Sarajeva danas. Čataković je nakon odličnog solo-prodora šutirao, ali lopta odlazi nekoliko metara pored gola.

12' - Stopostotna šansa za Borac! Hrelja je nakon uigrane akcije iz slobodnog udarca izašao sam pred golmana Ilieva, ali je šutirao visoko preko gola.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

10' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Aničić, Borac će imati slobodan udarac na dvadesetak metara od gola Sarajeva.

7' - Prvi opasan napad na utakmici imali su gosti, ali je ubačaj Hrelje s desne strane izblokirala odbrana Sarajeva i otklonila opasnost.

4' - Nema uzbuđenja na početku utakmice.

1' - Počeo je duel. Prije početka uručena je nagrada Harisu Duljeviću za 100 utakmica u dresu Sarajeva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

20:41 - Himna domaćeg tima "Mi smo Divovi" znači i da će utakmica uskoro početi. Igrači polako izlaze na teren.

20:37 - Utakmici neće prisustvovati gostujući navijači zbog takve procjene MUP-a Kantona Sarajevo. Na zabranu su se odlučili zbog sigurnosnih razloga, kako su naveli u izjavi za Klix.ba.

20:30 - Utakmicu će suditi Mirza Kazlagić iz Cazina s pomoćnicima Hasanom Nanićem i Sretenom Udovičićem. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

20:20 - Poznati su sastavi za današnji okršaj, a domaći trener Simon Rožman nije mogao računati na suspendovani dvojac (Čelik, Radović).

Sarajevo: Iliev, Kapetanović, Soldo, Aničić, Đuričković, Beganović, Buljubašić, Julardžija, Mustafić, Kyeremeh i Čataković.

Borac: Milošević, Čelić, Grahovac, Herrera, Jokić, Kvržić, Nišić, Marčetić, Hrelja, Blagaić i Vuković.

20:20 - Jedan dio istočne tribine stadiona Koševo zatvoren je i za domaće navijače zbog sigurnosti. Evo kako izgleda taj dio tribine iz ugla reportera portala Klix.ba. Podsjetimo, ranije je MUP Kantona Sarajevo donio odluku o zabrani prisustva gostujućim navijačima.

Zatvoreni dio Istoka
Zatvoreni dio Istoka

20:20 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos derbija 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca. Utakmica se igra od 20:45 na stadionu Asim Ferhatović Hase.