Premijer liga BiH
15

Tok utakmice: Leotar - Željezničar 1:0

D. P.
Tri boda su izuzetno važna za oba tima (Foto: FK Željezničar)
Nakon dvosedmične pauze vratila nam se Premijer liga, a od 15 sati odigran je duel Leotara i Željezničara (1:0) kojeg ste mogli pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

FT - Kraj utakmice!

90+3' - Milović je izazvao gužvu i koškanje nakon što je pogodio loptom u leđa Jašarevića. Dobio je žuti karton, a onda se u priču uključio i Štilić. Ipak, sve se smirilo jako brzo.

90' - Pet minuta nadoknade.

88' - Žuri se igračima Željezničara, ali nema mnogo vremena.

85' - Dobra šansa za Željezničar. Krpić je iskontrolisao loptu nakon ubačaja Amoaha, ali je odbrana izblokirala prvo njegov, a onda i Hodžićev šut.

81' - Žestok sudar dvojice igrača glavama. Željin Galić je prošao bez težih posljedica, dok Šipovac ne može nastaviti igru.

75' - Petnaestak minuta nade za goste da izbjegnu neočekivan poraz.

70' - Čubrilo je spriječio kontru Željezničara preko Amoaha i opravdano dobio žuti karton.

68' - Najbolja šansa za Željezničar u drugom dijelu! Napadač Armin Hodžić uhvatio je volej unutrašnjim dijelom kopačke s desetak metara udaljenosti, ali lopta odlazi pored stative Puletića.

64' - U međuvremenu je veznjaka Armina Hodžića zamijenio Nedim Mekić. Mulalić pokušava razdrmati ekipu, ali ne ide.

60' - Sada Prusina šutira iz okreta, ali pored gola Željezničara. Leotar mnogo bliže drugom golu, nego gosti prvom.

58' - Stojković šutira dobro iz slobodnog udarca, ali je Bender siguran.

56' - Hodžić se vratio u svoju odbranu i spasio Željezničar nakon dobre povratne lopte s lijeve strane. Još uvijek nema inicijative gostiju.

52' - U nastavku se igra s dosta prekida na sredini terena.

46' - Armin Hodžić je u igri kod Željezničara umjesto Andrije Drlje. Počelo je drugo poluvrijeme.

HT - Kraj prvog poluvremena!

45+1' - Fantastična odbrana Puletića! Prvu priliku za Plave imao je Drljo u posljednjim sekundama prvog dijela, ali je Puletić odbranio njegov udarac s vrha peterca.

45' - Minut nadoknade prvog dijela. Vjerovatno najslabije poluvrijeme Željezničara ove sezone.

43' - Manijaci su tek u 35. minuti ušli na teren. Stigli su u velikom broju i njih skoro 300 pruža podršku Željezničaru u ovim trenucima. Ipak, nedovoljno za bolju igru u prvom dijelu.

41' - Handžić se spetljao u sjajnoj situaciji. Loš prijem lopte omogućio je defanzivcima Plavih da intervenišu. Leotar mnogo bolji danas.

39' - Pokušaj Milakovića glavom, ali pored gola. Do ovog trenutka u udarcima je 3:0, Željezničar nije zaprijetio.

35' - Prvi žuti karton dobio je Željin lijevi bek Irfan Jašarević zbog faula pred protivničkim golom.

32' - GOOOOOL! Leotar vodi golom Stojkovića. Iskoristio je katastrofanlnu reakciju Bendera i odbrane Željezničara. Nakon ubačaja iz auta s desne strane, niko od odbrane Želje nije reagovao, a lopta se od golmana Bendera odbila do Stojkovića koji je bio neometan pred praznim golom i pogodio je mrežu Plavih.

30' - Beganović se žali na povredu i ima bolnu grimasu na licu. Da li će Mulalić morati da mijenja igrača već nakon pola sata igre?

27' - Željezničar još nije zaprijetio golu Leotara. S druge strane, bila je jedna šansa za domaće.

22' - Nevjerovatan promašaj Handžića! Dobio je loptu sam u petercu Željezničara, ali je iz prve šutirao metar od gola. Smušena reakcija napadača domaćih spasila je Plave u ovom trenutku.

19' - Dobar ubačaj Štilića s lijeve strane, ali Drljo nije uspio doći do lopte u skoku.

16' - U ovim trenucima Željezničar kontroliše loptu nešto više. Čekamo prve šanse na utakmici.

12' - Loš šut Handžića, samo do živog zida.

11' - Faul na dvadesetak metara od gola Željezničara. Bit će ovo dobra prilika za Harisa Handžića.

8' - Žestok start s dvije noge mladog Prusine nad Štilićem, ali nema kartona. Srećom, veznjak Željezničara izbjegao je udarac.

5' - Prvi korner izveo je Štilić za Željezničar, ali nije bilo opasnosti pred golom Leotara.

3' - Leotar nešto više u posjedu s loptom na startu, ali nema opasnijih akcija.

1' - Počeo je meč! Sretno akterima oba tima.

14:59 - Igrači oba tima izlaze na teren. Očekuje se dobra posjeta na Policama, a uskoro bi na stadion trebali stići i gostujući navijači u velikom broju.

14:55 - Glavni sudija meča je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a pomagat će mu Amer Macić i Boris Dujmović, obojica iz Mostara. Četvrti sudija je Mateo Musa iz Čitluka.

14:50 - Trener Željezničara Edis Mulalić svjestan je kvaliteta protivničkog tima. To je naglasio u jučerašnjoj utakmici.

"Sigurno je da nas čeka teška utakmica, jedno od najtežih gostovanja protiv dobre i kompaktne ekipe. Na najbolji mogući način iskoristili smo pauzu, odmorili neke igrače i spremili one koji su nam se kasnije priključili", rekao je Mulalić.

14:48 - Trenutna situacija u Trebinju kaže da igrače čekaju adekvatni vremenski uvjeti. Trenutno je 14 stepeni i sunce polako progrijava, iako je postojala bojazan od kiše zbog brojnih tamnih oblaka.

14:40 - Dva tima s potpuno drugačijim ambicijama ulaze u ovaj susret. Željezničar nastavlja borbu za Evropu i traži treći vezani trijumf, dok je Leotar u grčevitoj borbi za opstanak i nalazi se na diobi pretposljednje pozicije.

14:40 - Poznati su sastavi za ovaj duel. Edis Mulalić suočio se s dva važna izostanka zbog žutih kartona, a to su Santos Rodrigues i Benjamin Šehić. Ovako izgledaju početne postave:

FK Leotar: Puletić, Čubrilo, Cmiljanović, Đajić, Milaković, Čavić, Milović, Prusina, Stojković, Aćimović i Handžić.

FK Željezničar: Bender, Jašarević, Drina, Cocalić, Galić, Hodžić, Beganović, Štilić, Drljo, Amoah i Krpić.

14:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice 24. kola Premijer lige BiH između Leotara i Željezničara. Susret počinje u 15 sati.