Premijer liga BiH
39

Tok utakmice: Igman - Željezničar 2:0

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na Gradskom stadionu u Konjicu se igrao susret 12. kola nogometne Premijer lige BiH između Igmana i Željezničara, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice. Igman - Željezničar 2:0.

90+4' - Željezničar je pritisnuo u sudijskoj nadoknadi, no bezuspješno. Za sami kraj Ćeman je odbranio zicer Boljeviću. Čeka se posljednji sudijski zvižduk Halkića.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

84' - GOOOL!!! Igman vodi sa 2:0! Petar Bojo! Nova konta Igmana i novi gol! Hebibović je vodio kontru tri na dva, pronašao je Mešića koji nesebično asistira Boji koji pogađa protiv svog bivšeg kluba. Teško je vjerovati da se Željezničar s igračem manje može vratiti u igru i stići barem do boda.

82' - Velika prilika! Sada je Mešić imao zicer, no Muftić sjajno brani njegov udarac sa ivice kaznenog prostora!

78' - GOOOL!!! Igman Vodi! Anel Hebibović! Igman je iskoristio sporo vraćanje igrača Željezničara u odbranu, domaćin je imao kontranapad četiri na dva. Mešić je poveo kontru, rezervista Ahmetović je šutirao i pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao kapiten Hebibović i poslao je u prazan gol za 1:0!

74' - Sada je Ramić šutirao glavom nakon ubačaja Bodula iz kornera, ali je to uradio loše i lopta je otišla daleko pored gola.

72' - Velika prilika! Sada je Hebibović ubacio s desne strane, a Bojo šutira neometan sa osam metara glavom, ali pored gola!

71' - Velika prilika! Sada je upravo loš teren kumovao šansi za Igman. Lopta je išla u gol-aut, Muftić je puštao da ode van terena, Bojo mu je ukrao i poslao u peterac, a Kosorić u posljednji trenutak izbija loptu ispred Ramića i Denkovića!

70' - Užasan teren uzima svoj danak, igrači ne mogu povezati tri tačna dodavanja pa gledamo rastrzanu igru punu grešaka na obje strane.

60' - Sada period mirnije igre na terenu. Ništa značajno se ne dešava.

55' - Čubrilo je šutirao direktno iz slobodnjaka iskosa sa desne strane, lopta je otišla pored gola.

49' - Igman je odlično otvorio drugo poluvrijeme. Već treći put je lopta bila u kaznenom prostoru Željezničara u nastavku susreta, no Muftić nije morao intervenisati.

47' - Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu pred golom želje. Janketić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali pored gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Igman - Željezničar 0:0.

45+1' - Igrat će se tri minute sudijske nadoknade.

45' - Velika prilika! Nakon kornera željo je imao kontranapad 3 na 1. Boljević je loše šutirao pa je ispao odličan pas, no Rustemović nije ubacio loptu u prazan gol!

44' - Velika prilika! Denković je sjajno glavom šutirao nakon ubačaja Janketića s lijeve strane, a Muftić ispod prečke odbija loptu u korner!

39' - Velika prilika! Sada je ponovo Drljo ubacio s lijeve strane, Boljević šutirao glavom s deset metara, a Ćeman maestralno brani i spašava svoju mrežu!

29' - Velika prilika! Prelijepa akcija Želje, Drljo je ubacio s lijeve strane, Krpić propustio loptu kroz noge, a Boljević iz prve sa sedam metara šutira visoko preko gola! Ovo je bio zicer za vodstvo Željezničara.

28' - Oremuš je sada dobio žuti karton zbog oštrog faula nad Drljom.

26' - Halkić je pokazao žuti karton treneru Željezničara Bašiću. On je to ispratio na veoma buran način.

25' - Sada je nakon katastrofalne greške Galića Igman bio u prilici. Ramić je odigrao povratni pas za Hebibovića koji šutira, ali Cocalić je bio na pravom mjestu i izblokirao njegov udarac.

22' - Pirić ipak ne može nastaviti utakmicu. Čini se da ipak osjeća posljedice Selimovićevog udarca u glavu, pa ga je zamijenio Janketić. Pirić je odvezen sa stadiona kolima hitne pomoći.

20' - Željezničar sa igračem manje napada. Nekoliko puta su Plavi stigli pred gol Igmana, ali bez konkretnog učinka.

16' - Ponovo je Halkić razljutio navijače Želje. Čubrilo je s leđa udario Boljevića, start je bio za žuti karton, ali je lijevi bek Igmana dobio samo usmenu opomenu.

12' - Sada su igrači Želje tražili penal, ali je Halkić ispravno vidio da Čubrilo nije igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

10' - Crveni karton! Halkić je pokazao Selimoviću direktan crveni karton! Kakva glupost igrača Željezničara.

9' - Sada je Selimović udario nogom u glavu Pirića koji je odmah pao na travnjak i, čini se, ostao bez svijesti. Nadamo se da će sve biti uredu s nogometašem Igmana.

6' - Velika prilika! Nakon serije odbijanaca u kaznenom prostoru Želje lopta je došla do Bodula koji je šutirao ljevicom iz voleja, a Kosorić je požrtvovano postavio glavu i spasio Želju!

3' - Odmah na startu Halkić je navukao gnijev navijača Željezničara jer u istom napadu nije svirao dva očigledna faula nad Krpićem i Drljom.

1' - Susret je počeo. prvi su sa centra krenuli domaći igrači.

13:55 - Sudije Halkić, Beljo i Smiljanić će uskoro s nogometašima izaći na teren gradskog stadiona u Konjicu. Sve je spremno za početak susreta.

13:50 - Pravdu na današnjem susretu će dijeliti Haris Halkić. Nadamo se da tokom utakmice nećemo previše spominjati sudiju iz Sanskog Mosta. Njemu će asistirati Davor Beljo iz Mostara i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.

13:45 - Obje ekipe su u lošoj formi. Igman je izgubio čak sedam uzastopnih utakmica, dok je Željezničar u posljednjih sedam utakmica upisao pet poraza uz dvije pobjede, te je jasno da je trijumf u današnjem susretu imperativ za obje ekipe.

13:40 - Pogled na tabelu nam kaže da je Željezničar na šestom mjestu sa pet pobjeda i šest poraza, dok je Igman pretposljednji sa samo tri pobjede i čak osam poraza.

13:35 - Nogometaši danas neće imati dobre uslove za igru. Kiša pada u Konjicu, teren Gradskog stadiona je natopljen, a vremenska prognoza nije obećavajuća. Štaviše, očekuje s da će kiša u narednim satima padati sve jačim i jačim intenzitetom. Jedina koliko-toliko pozitivna stvar je da je trenutno 19 stepeni Celzija.

13:31 - Poznati su sastavi za današnji susret.

Igman: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Bodul, Čubrilo, Sipović, Đorić, Denković, Buturović, Pirić, Ramić.

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Cocalić, Ovčina, Rustemović, Selimović, Drljo, Mekić, Boljević, Krpić.

13:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos meča 12. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH između Igmana i Željezničara. Meč se igra na Gradskom stadionu u Konjicu s početkom u 14:00 sati.