Premijer liga BiH
2

Tok utakmice: Borac - Željezničar 3:2

E. B.
Foto: Lejla Dautbašić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Lejla Dautbašić/fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Borca i Željezničara su danas od 15:15 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igrali utakmicu 14. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice. Borac - Željezničar 3:2

90+4' - GOOOL! Borac je poveo! Nakon ubačaja iz slobodnjaka Muftić je bio u duelu sa dva igrača Borca. Kontakta je bilo, Muftiću je ispala lopta, a Jokić je pogodio za 3:2! Njegomirović se nije oglasio...

90' - Igrat će se još šest minuta sudijske nadoknade.

88' -Sada je Al-Jaber mogao ispasti junak Željezničara, ali njegov udarac sa 20 metara sjajno brani Mijatović.

85' - Sve je manje nade za Borac da može stići do gola i pobjede.

77' - Borac je u finišu utakmice bacio sve karte na napad. Sada su domaći imali korner, ali Muftić je sjajno intervenisao.

74' - Sada je Kvržić pronašao Jurilja na drugoj stativi, no on šutira pored gola.

68' - GOOOL! Željezničar je izjednačio na 2:2! Krpić je poravnao rezultat nakon velikog kiksa golmana Borca! Mijatović je napucao napadača Željezničara od kojeg se lopta odbila u gol za 2:2!

67' - Nišić je prvi igrač Borca koji je dobio žuti karton.

64' - Sada je Željezničar zamalo stigao do izjednačenja! Jokić je želio vratiti loptu Mijatoviću, golman Borca se okliznuo, a ispred gola loptuje stigao Kvržić!

62' - Mekić šutira sa 25 metara, lopta odlazi vioko preko gola.

60' - Dubačkić je dobio žuti karton. Sasvim zasluženo zbog prekršaja nad Grahovcem.

59' - Štilić i Jašarević su izašli u redovima gostiju, a ušli Al-Jaber i Ćosić.

50' - Sada je Lukić propustio zicer nakon greške Dubačkića koji mu je dao loptu na deset metara od svog gola. Napadač Borca je mogao birati gdje će pucati, ali je nabio loptu visko preko gola.

49' - Prva prilika za Borac u drugom poluvremenu. Blagaić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Jokić glavom šutira tik pored gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Amoah je u igri umjesto Boljevića u redovima gostiju.

- Kraj prvog poluvremena. Borac - Žljezničar 2:1.

44' - Sada se Drljo namjestio na udarac sa 20-ak metara, Mijatović je uspio vrhovima prstiju skrenuti loptu koja je na kraju pogodila stativu!

41' - Željezničar je imao drugi korner na susretu, no Mijatović je rutinski uhvatio loptu.

35' - Sada su igrači Borca tražili penal, ali im ga Njegomirović nije dosudio! Blagaić i Kosorić su se sudarili u kaznenom prostoru, bilo je elemenata za penal, ali na kraju nije bio dosuđen.

31' -Borac je odmah mogao uzvratiti pogotkom! Kvržić je sjajno uposlio Čavića koji je izašao sam na Muftića, ali je golman Željezničara sjajno intervenisao i spasio čist gol!

30' - GOOOL!!! Željezničar je smanjio na 2:1! Galić je ubacio s desne strane, a Krpić sjajno glavom pogađa za 2:1!

26' - Prva prava prilika za Željezničar, no Boljevićev udarac sa 20 metara je izblokiran i lopta je otišla u korner.

24' - GOOOL! Borac vodi sa 2:0!Lukić je postigao svoj peti gol ove sezone. Kvržić je uposlio Čavića koji je asistirao Lukiću kojem nije bilo teško iz peterca pogoditi za 2:0.

23' - Njegomirović nastavlja u svom stilu. Sada je Subić udario Drlju, a sudija je dosudio faul u korist beka Borca.

19' - Njegomirović je za prvi bezazlen prekršaj Boljeviću pokazao žuti karton.

15' - Sada se Željezničar oslobodio početnog pritiska Borca, no Banjalučani i dalje prelagano dolaze pred njihov gol.

10' - Sada je Nišić pokušao ugroziti gol Muftića sa 20 metara, ali lopta je otišla visoko preko gola gostiju.

6' - GOOOL! Borac je poveo sa 1:0! Borac je imao korner, Blagaić je centrirao, a na drugoj stativi Kvržić je pogodio za vodstvo Banjalučana!

3' - Prvu veliku priliku imao je Borac. Kvržić je centrirao, a Jurilj sa nekoliko metara glavom šutirao pored gola.

1' - Susret je počeo.

15:13 - Glavni arbitar utakmice će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sa pomoćnicima Davorom Maksimovićem iz Doboja i Stefanom Tešanovićem iz Istočnog Sarajeva dok je četvrti sudija Miloš Gigović iz Gradiške.

Delegat susreta je Nenad Mejakić iz Prijedora, a posmatrač suđenja Željko Marić iz Doboja dok je kontrolor bezbjednosti Mladen Marić iz Banja Luke.

15:09 - Danas će na tribinama Gradskog stadiona biti samo domaći navijači s obzirom da je banjalučka policija zabranila dolazak navijačima Željezničara.

15:05 - Borac je trenutno prvoplasirani na tabeli sa 30 osvojenih bodova iz 13 odigranih utakmica, tri više od Sarajeva koje ima i utakmicu više te četiri više od Zrinjskog koji ima susret manje od sastava sa Gradskog stadiona.

S druge strane Željezničar je na sedmoj poziciji na tabeli sa 18 osvojenih bodova iz 13 susreta.

15:02 - Prije desetak minuta je završen prvi današnji duel 14. kola. Nogometaši GOŠK-a su pobijedili Zvijezdu 09 u gostima rezultatom 2:1.

15:00 - "Igramo sve bolje kako sezona odmiče, pogotovo derbije i vjerujem da će ova utakmica pokazati da smo u dobroj formi. Želimo se revanširati Željezničaru za poraz koji smo doživjeli u Sarajevu. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača to I ostvariti", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

14:55 - "Očekujemo tešku utakmicu, igramo protiv prvoplasirane ekipe, igramo u gostima, bit će izazov. Imamo ideju kako igrati protiv njih, idemo s planom i borit ćemo se do kraja”, rekao je Al-Tuwaijri u najavi današnjeg duela.

14:49 - Trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri imao je dosta problema uoči sastavljanja ekipe na svom debiju u ulozi šefa stručnog štaba Plavih.

Naime, s ekipom nisu otputovali povrijeđeni Amar Drina, Edin Cocalić, Edin Rustemović i Haris Ovčina te suspendovani Vahid Selimović.

Treba istaći i to da zbog toga što još uvijek nije dobio radnu dozvolu, Saudijac neće sjediti na klupi Plavih, a ulogu vršitelja dužnosti šefa stručnog štaba će obavljati Haris Alihodžić.

14:46 - Poznati su sastavi za današnji duel.

Borac: Mijatović, Jokić, Čelić, Jurilj, Grahovac, Subić, Lukić, Kvržić, Čavić, Blagaić, Nišić.

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Dubačkić, Jašarević, Biber, Mekić, Drljo, Štilić, Boljević, Krpić.

14:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti Borac i Željezničar. Susret se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 15:15 sati.