SP u Kataru
13

Tok utakmice: Belgija - Maroko 0:2

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Belgije i Maroka danas od 14:00 sati na Al Thumama stadionu u Dohi igrali su utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+6' - Gotova je utakmica!

90+2' - GOOOOOL! Maroko je udvostručio vodstvo, a strijelac je Aboukhlal! Pogodio je u rašlje nakon asistencije Ziyecha.

82' - Velika prilika za Belgiju! Vertonghen je ispratio korner, ali je lopta nakon udarca glavom završila pored gola.

81' - Martinez je pripremio novu izmjenu. Meunier je izašao, a ušao je Lukaku.

78' - Izmjena u Maroku. Ounahi je izašao, a ušao je El Yamiq.

75' - Dvostruka izmjena u Belgiji. Izašli su Thorgan Hazard i Batshuayi, a ušli su De Ketelaere i Trossard.

73' - GOOOOOL! Maroko vodi, a strijelac je rezervista Sabiri! Tek što je ušao u igru izveo je prelijep slobodnjak i matirao Courtoisa koji je mogao i bolje reagovati.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

73' - Nova dvostruka izmjena u Maroku. Izašli su Boufal i En Nesyri, a ušli su Aboukhlal i Hamdallah.

69' - Dvostruka izmjena u Maroku. Izašli su Amallah i Hakimi, a ušli su Sabiri i Attiat-Allal.

65' - Golman Maroka je sada ukrotio dobar šut koji je uputio Mertens. Odlična prilika za Belgiju koja je sve opasnija!

60' - Dvostruka izmjena u Belgiji. Izašli su Eden Hazard i Onana, a ušli Mertens i Tielemans.

57' - Briljantna solo akcija Boufala i velika prilika za Maroko! Prevario je nekoliko protivnika i pucao, ali samo pored desne stative.

52' - Slično kao u prvom poluvremenu, Belgijanci odmah prijete! Hazard se prošetao do šesnaesterca i uputio udarac, ali je golman to odlično odbranio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+4' - Gotovo je prvo poluvrijeme!

45+4' - Gol je poništen! Bio je ofsajd, a sudija je odluku donio nakon intervencije video pomoćnika. Ziyech je pucao iz slobodnjaka, ali Saiss je bio u ofsajdu. Smetao je Courtoisu i gol je sasvim opravdano poništen.

45+2' - GOOOOOL! Maroko je poveo, a strijelac je bio Ziyech. Savršeno je izveo slobodan udarac s ivice šesnaesterca i lopta je završila iza gola belgijskog golmana.

39' - Velika šansa za Belgiju! De Bruyne je pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

35' - Nova velika prilika za Maroko! Hakimi je sada opasno zaprijetio. Maroko je čak opasniji u prvom poluvremenu, dok su Belgijanci nakon žestokog starta bezopasni.

28' - Imamo prvi žuti karton na utakmici. Onana ga je dobio nakon što je oborio protivnika. Zbog ovog kartona će propustiti sljedeću utakmicu Belgije.

21' - Prva velika šansa za Maroko! Odlično je pucao iz daljine Ziyech. Ipak, lopta je proletila nekoliko centimetara iznad prečke. Budi se Maroko.

15' - Potpuna dominacija Belgije. Maroko gotovo da ne dolazi u posjed lopte, a samim time nemaju ni opasnih napada.

5' - Već imamo prvu veliku priliku na utakmici! Batshuayi je ispratio dodavanje i uputio niski udarac, ali je rezervni golman Munir bio spreman i spriječio je njegov pokušaj. Dobar start Belgijanaca.

1' - Počela je utakmica!

13:55 - Izvode se nacionalne himne. Sve je spremno za utakmicu koju će suditi Meksikanac Cesar Arturo Ramos.

13:50 - Belgija i Maroko su imali samo jedan okršaj na Svjetskim prvenstvima, a bilo je to 1994. godine kada su Belgijanci slavili s 1:0. Poslije toga su dva puta igrali prijateljske utakmice gdje su jednom slavili Belgijanci, a jednom Marokanci.

13:45 - Maroko je odigrao utakmicu bez pogodaka protiv favorizovane Hrvatske. Na tom susretu pokazali su zavidnu odbranu koja je odigrala bez greške, ali za nešto više moraju biti ubojitiji u ofanzivi.

13:40 - Belgija je u prvom kolu pobijedila Kanadu rezultatom 1:0 u utakmicu u kojoj nisu briljirali. Priliku zapopravni imaju danas u susretu u kojem bi eventualnom pobjedom već izborili nokaut fazu.

13:35 - Stigli su nam sastavi! Za Belgiju će od prve minute igrati: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vertonghen, Castagne, Onana, Witsel, E. Hazard, T. Hazard, Batshuayi i De Bruyne.

Maroko će utakmicu početi u sastavu: Bono, Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui, Amrabat, Ounahi, Amallah, Ziyech, En Nesyri i Boufal.
13:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru između Belgije i Maroka. Susret se igra na Al Thumama stadionu u Dohi s početkom u 14:00 sati.