SP u Kataru
0

Tok utakmice: Argentina - Meksiko 2:0

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Argentine i Meksika večeras od 20:00 sati igrali su utakmicu drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+7' - Kraj utakmice! Argentina je pobijedila rezultatom 2:0!

90' - Alvarado je dobio novi žuti karton.

87' - GOOOOOL! Argentina je udvostručila vodstvo, a strijelac je Fernandez! Messi je poslao loptu u šesnaesterac, a do nje je stigao Fernandez i zabio pod prečku za novo veliko slavlje Argentinaca. Čini se da je sada sve gotovo.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

73' - Nova izmjena kod Meksikanaca. Izašao je Lozano, a ušao Alvarado.

69' - Isprekidana igra u ovim trenucima zbog izmjena. Scaloni je napravio novu dvostruku izmjenu. Izašli su Di Maria i Mac Allister, a ušli Palacios i Romero.

66' - Novi žuti karton za Meksiko. Ovaj put dobio ga je Herrera za novi grubi prekšraj.

66' - Dvostruka izmjena u Meksiku. Izašli su Alvarez i Vega, a ušli Jimenez i Antuna.

64' - GOOOOOL! Argentina je povela, a strijelac je Messi! Bio je to dug napad Argentinaca, a na kraju je Di Maria uposlio Messija koji se nalazio na sredini terena. Uslijedio je majstorski prezican šut za veliko slavlje Argentinaca.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

63' - Scaloni povlači nove poteze. Napravio je dvostruku izmjenu. Izašli su Montiel i Lautaro Martinez, a ušli su Molina i Alvarez.

57' - Prva izmjena u Argentini. Rodriguez će izaći, a ući će Fernandez. Argentina je do sada odigrala 170 minuta na Svjetskom prvenstvu te je postigla jedan pogodak i to iz penala.

50' - Gutierrez je sada dobio žuti karton nakon bezobraznog starta nad Messijem.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+6' - Gotovo prvo poluvrijeme!

45' - Prva velika prilika na utakmici! Vega je odlično pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije, ali je Martinez to vrlo lijepo odbranio.

43' - Nastavlja se gruba igra, ovaj put od Argentinaca pa je Montiel dobio žuti karton za novi žestok prekršaj.

42' - Imamo prvu izmjenu na utakmici. Gutierrez je ušao, a izlazi povrijeđeni Guardado.

42' - Užasna utakmica Argentinaca. Prijeti im ispadanje s prvenstva ukoliko prime pogodak. Prvo poluvrijeme je obilježila gruba igra s brojnim prekršajima.

32' - I dalje nema velikih prilika. Na momente se čini kao da Argentinci apsolutno nemaju nikakvih ideja kako probiti čvrstu i granitnu odbranu Meksikanaca.

22' - Grub start Arauja zbog kojeg dobija žuti karton te je vjerovatno i dobro prošao s tom kaznom.

12' - Meksiko se malo budi, uputili su i jedan šut ka golu Argentinaca. S druge strane, Messi i ekipa imaju posjed lopte, ali su bezopasni u posljednjoj trećini terena.

6' - Potpuna kontrola utakmice Argentinaca pa Meksikanci u uvodnim minutama gotovo da nisu dotakli loptu. Međutim, još nema opasnih napada ni sa jedne strane.

1' - Počela je utakmica!

19:55 - Izvode se nacionalne himne i sve je spremno za početak utakmice. Glavni sudija današnje utakmice je Daniele Orsato iz Italije.

19:50 - Argentina i Meksiko su posljednji put zvaničnu utakmicu igrali na Svjetskom prvenstvu 2010. godine kada su Argentinci slavili rezultatom 3:1. U međuvremenu su odigrali četiri prijateljske utakmice gdje su ponovo Argentinci ostvarili tri pobjede, dok je jedna duel okončan remijem.

19:45 - Meksiko je u nešto boljoj situaciji u odnosu na Argentince jer ima osvojen bod protiv Poljske te u posljednjem kolu igraju protiv Saudijske Arabije. Sigurno je da bi njih večeras zadovoljilo sve osim poraza.

19:40 - Situacija u grupi je jasna. Argentina mora danas pobijediti kako bi se vratila u igru za plasman u nokaut fazu. U prvom kolu su senzacionalno poraženi od Saudijske Arabije (2:1) te su ostali dužni mnogo toga ljubiteljima nogometa. Sve osim trijumfa večeras bilo bi ravno katastrofi za jednog od favorita turnira.

19:35 - Stigli su nam sastavi! Za Argentinu će od prve minute igrati Martinez, Montiel, Otamendi, Martinez, Acuna, Di Maria, De Paul, Rodriguez, Mac Allister, Messi i Martinez.

Meksiko će utakmicu krenuti u sastavu: Ochoa, Alvarez, Araujo, Montes, Moreno, Gallardo, Herrera, Guardado, Chavez, Lozano i Vega.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru između selekcija Argentine i Meksika. Utakmica se igra na Lusail Iconic stadionu Lusail s početkom u 20:00 sati.